Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή 200 εκατ. ευρώ στους απαλλασσόμενους από το τέλος ακινήτων

Επιστροφή 200 εκατ. ευρώ στους απαλλασσόμενους από το τέλος ακινήτων

Στην επιστροφή 200 εκατ. ευρώ σε φορολογούμενους που κατέβαλαν το χαράτσι για τα ακίνητα αν και έπρεπε να τύχουν απαλλαγής αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν τη δυνατότητα συμψηφισμού του χαρατσιού στις περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη προς το Δημόσιο, ώστε να αποφύγουν τις πρόσθετες αποκλίσεις που θα επιφέρει στα έσοδα η επιστροφή του συνόλου του ποσού.

Στην επιστροφή 200 εκατ. ευρώ σε φορολογούμενους που κατέβαλαν το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αν και έπρεπε να τύχουν απαλλαγής θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν τη δυνατότητα συμψηφισμού του ΕΕΤΗΔΕ στις περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη προς το Δημόσιο, ώστε να αποφύγουν τις πρόσθετες αποκλίσεις που θα επιφέρει στα έσοδα η επιστροφή του συνόλου του ποσού (σημειώνεται πως στο πρώτο εξάμηνο 2012 τα συνολικά έσοδα του κράτους εξακολουθούν να κινούνται με αρνητικό πρόσημο στο -1,5%).

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το τέλος καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλει αίτηση επιστροφής του τέλους στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του, προσκομίζοντας και τα οικεία δικαιολογητικά.

Η ΔΟΥ άμεσα μετά την παραλαβή της αίτησης, βάσει των μηχανογραφημένων καταστάσεων που έχουν αποσταλεί σε αυτήν από τη ΓΓΠΣ, αποφαίνεται για το αν η αίτηση γίνεται δεκτή ή απορρίπτεται.

Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, με απόφαση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, συντάσσεται ΑΦΕΚ και, εάν από την εκκαθάριση αυτού προκύψει επιστροφή στο δικαιούχο, επιστρέφεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί χορήγησης ενημερότητας. Σε περίπτωση που η ΔΟΥ δεν κάνει δεκτή την αίτηση, τότε πρέπει να ενημερώσει τον υπόχρεο για την απόρριψη αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024