Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει η Γαλλία 754 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τόκους ελληνικών ομολόγων

Επιστρέφει η Γαλλία 754 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τόκους ελληνικών ομολόγων

Κέρδος 754 εκατ. ευρώ που είχε η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας από πληρωμές τόκων ελληνικών ομολόγων που διακρατούσε θα επιστρέψει το Παρίσι στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται στον αναθεωρημένο γαλλικό προϋπολογισμό. Η ΕΚΤ, που θα είχε νομικό κώλυμα σε ανάλογη κίνηση, έχει αφήσει στη «διακριτική ευχέρεια» των εθνικών τραπεζών της Ευρωζώνης την απόδοση κερδών από ελληνικά ομόλογα στην Αθήνα.

Κέρδος 754 εκατ. ευρώ που είχε η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας από πληρωμές τόκων ελληνικών ομολόγων που διακρατούσε θα επιστρέψει το Παρίσι στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται στον αναθεωρημένο γαλλικό προϋπολογισμό.

Η ΕΚΤ, που θα είχε νομικό κώλυμα σε ανάλογη κίνηση, έχει αφήσει στη «διακριτική ευχέρεια» των εθνικών τραπεζών της Ευρωζώνης την απόδοση κερδών από ελληνικά ομόλογα στις κυβερνήσεις τους και έπειτα στην Αθήνα.

«Το γαλλικό κράτος θα επιστρέψει στην Ελλάδα το ποσό από τα επιτόκια που έχει αποκομίσει η Τράπεζα της Γαλλίας από ελληνικό χρέος που διακρατεί, σε ύψος 754 εκατ. ευρώ» αναφέρει το κείμενο του αναθεωρημένου γαλλικού προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024