Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μα γιατί τόση αντίδραση για τη λιτότητα;» αναρωτιέται η Άνγκελα Μέρκελ

«Μα γιατί τόση αντίδραση για τη λιτότητα;» αναρωτιέται η Άνγκελα Μέρκελ

«Παραξενεμένη» εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τις αντιπαραθέσεις που προκαλεί στην Ευρώπη η θέση για σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία, λέγοντας πως βρίσκει «εντυπωσιακό πως ένα τόσο απλό πράγμα οδηγεί σε τέτοιες αντιπαραθέσεις». Η δημοσιονομική εξυγίανση, τόνισε είναι απαραίτητη και συνίσταται στην κοινή λογική και το «να μην δαπανούμε περισσότερα από όσα εισπράττουμε». Επαναλαμβάνοντας τη θέση της πως η δημοσιονομική εξισορρόπηση και η ανάπτυξη δεν αλληλοαναιρούνται, η Μέρκελ σημείωσε πως ούτε στη Γερμανία «δεν το απολαμβάνουμε να κάνουμε οικονομία».

«Παραξενεμένη» εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τις αντιπαραθέσεις που προκαλεί στην Ευρώπη η θέση για σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία, λέγοντας πως βρίσκει «εντυπωσιακό πως ένα τόσο απλό πράγμα οδηγεί σε τέτοιες αντιπαραθέσεις».

Οι συζητήσεις που γίνονται στην Ευρώπη αλλά και πέρα από αυτήν «δίνουν μερικές φορές την εντύπωση ότι για εμάς (στη Γερμανία) το να κάνουμε οικονομία είναι απόλαυση» ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος σε ομιλία της στο Βερολίνο την Τρίτη.

«Όμως πρόκειται απλώς για το να μην δαπανούμε περισσότερα απ’ όσα εισπράτουμε. Είναι εντυπωσιακό που ένα τόσο απλό πράγμα οδηγεί σε τέτοιες αντιπαραθέσεις» πρόσθεσε.

Ιδίως μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας η Μέρκελ δέχεται επικρίσεις στην Ευρώπη για την πολιτική της που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη λιτότητα, χωρίς τον παράγοντα της ανάπτυξης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε, όπως έχει κάνει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δεν βλέπει «αντίφαση» μεταξύ λιτότητας και προώθησης της ανάπτυξης .

Το ζήτημα της αναπτυξιακής πολιτικής θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων στην άτυπη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Ο Ολάντ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο προκειμένου να προστεθεί ένα κεφάλαιο που θα αφορά την ανάπτυξη. Στη Γερμανία επίσης οι Σοσιαλδημοκράτες θέτουν όρους προκειμένου να το εγκρίνουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024