Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενόχληση στο Βερολίνο από τα σχόλια της Φέκτερ για την Ελλάδα

Ενόχληση στο Βερολίνο από τα σχόλια της Φέκτερ για την Ελλάδα

Τη δυσαρέσκεια της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ προκάλεσε η παρέμβαση της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρία Φέκτερ σχετικά με το έαν θα μπορούσε να εκδιωχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Oesterreich, η καγκελαρία της Αυστρίας έλαβε τηλεφώνημα από το γραφείο της Μέρκελ ζητώντας να μάθει εάν η τοποθέτηση Φέκτερ αποτελεί νέα επίσημη πολιτική θέση της Βιέννης, για να λάβει αρνητική απάντηση. Το επιτελείο της Γερμανίδας καγκελαρίου τόνισε ότι τέτοιου είδους απειλές δεν συνιστούν «καθόλου σωστή» συμπεριφορά έναντι εταίρων στην ΕΕ.

Τη δυσαρέσκεια της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ προκάλεσε η παρέμβαση της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρία Φέκτερ σχετικά με το έαν θα μπορούσε να εκδιωχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Oesterreich, το επιτελείο της Μέρκελ κάλεσε χθες Τρίτη το γραφείο του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν για να ρωτήσει αν η Φέκτερ εξέφρασε μια νέα επίσημη πολιτική θέση της Βιέννης και έλαβε αρνητική απάντηση.

Στη συνέχεια, το επιτελείο της Μέρκελ έκανε σαφές ότι τέτοιου είδους δημόσιες απειλές μέσω των μέσων ενημέρωσης δεν συνιστούν «καθόλου σωστή» συμπεριφορά απέναντι στους εταίρους στην ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου τηλεφωνήματος και υπερασπίστηκε τα σχόλια της Φέκτερ σε δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

«Η Φέκτερ ποτέ δεν απείλησε να πετάξει την Ελλάδα έξω από την ΕΕ. Κλήθηκε (από τους δημοσιογράφους) να σχολιάσει διάφορες πρόσφατα δημοσιοποιημένες απόψεις και δηλώσεις ότι η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

«Εκείνη απάντησε ότι είναι τεχνικά αδύνατο να εγκαταλείψει κανείς την Ευρωζώνη. Μόνο από την ΕΕ μπορεί κάποιος να εξέλθει. Επίσης έκανε σαφές ότι η ίδια είναι αντίθετη με μια τέτοια κίνηση» είπε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα σχόλια της υπουργού Οικονομικών μεταδόθηκαν σωστά από τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης που ήταν παρόντα, αλλά διαστρεβλώθηκαν από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο στην ιστοσελίδα του ανέφερε ότι η Αυστρία απειλεί να διώξει την Ελλάδα από την ΕΕ.

«Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις την Ευρωζώνη. Μπορείς να φύγεις από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, αυτό η συνθήκη το προβλέπει. Αν φύγεις από την ΕΕ, έχεις φύγει και από την Ευρωζώνη», είπε η υπουργός στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η Αθήνα θα χρειαζόταν να καταθέσει εκ νέου αίτημα ένταξης στην ΕΕ, ώστε να είναι μέλος της Ένωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024