Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκε το 51,038% των μετοχών του ΟΛΠ

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκε το 51,038% των μετοχών του ΟΛΠ

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταβιβάστηκε ποσοστό 51,038% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων που είχε ληφθεί στις 25/4 και έγινε γνωστή τη Δευτέρα από τον Οργανισμό. Μέχρι τώρα, ο ΟΛΠ είχε μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 23,1% του οργανισμού από το συνολικό ποσοστό 75% του μετοχικού κεφαλαίου που ανήκε στο Δημόσιο. Η ΟΜΥΛΕ φέρεται να ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της μεταβίβασης, ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγείλλουν ως «εξοργιστική» την απόφαση της διυπουργικής.

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταβιβάστηκε ποσοστό 51,038% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, η οποία ελήφθη στις 25/4 και η οποία έγινε γνωστή τη Δευτέρα από τον Οργανισμό.

Η ΟΜΥΛΕ φέρεται να ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της μεταβίβασης, ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγείλλουν ως «εξοργιστική» την απόφαση της διυπουργικής.

Έως τώρα, ο ΟΛΠ είχε μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 23,1% του οργανισμού από το συνολικό ποσοστό 75% του μετοχικού κεφαλαίου, που ανήκε στο Δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης, προς το ΔΣ του ΟΛΠ, για οποιαδήποτε πώληση μετοχών, ακόμα και του 23,1%, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι μελέτες, οι οποίες έχουν ανατεθεί σε ξένους συμβούλους και τράπεζες.

Οι μελέτες αφορούν:

  • τη νέα δομή του εθνικού λιμενικού συστήματος,
  • το αττικό λιμενικό σύστημα,
  • τη δημιουργία Αρχής λιμένων και
  • τα νομικά θέματα σχετικά με τις συνταγματικές και νομικές προβλέψεις για τον αιγιαλό και την παραλία, καθώς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμένων.

Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε επίσης ότι τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και το ΤΑΙΠΕΔ δεν είχαν ενημερώσει τη διοίκηση του ΟΛΠ για τυχόν αλλαγή στη βούλησή τους για πώληση μετοχών πέραν του 23,1%.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε επίσης ότι, παρά την οικονομική κρίση, ο ΟΛΠ θα κινηθεί κερδοφόρα και το 2012, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ τριμήνου του 2012, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 7,26%.

Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής για την παραχώρηση του συνόλου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο ΤΑΙΠΕΔ.

Με κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης έχουν καταγγείλει την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ως εξοργιστική. «Επιχειρήσεις κερδοφόρες, στρατηγικού χαρακτήρα για το δημόσιο συμφέρον, με προοπτική βέβαιης ανάπτυξης και περαιτέρω κερδοφορίας, παραδίδονται σε ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς κανένα λόγο» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι δύο βουλευτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024