Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποτονικά τα στοιχεία των τουριστικών αφίξεων στο τετράμηνο

Υποτονικά τα στοιχεία των τουριστικών αφίξεων στο τετράμηνο

Κάμψη παρουσιάζουν τα στοιχεία των διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, με μείωση 5,19% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, ιδιαίτερα οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες επισημαίνουν τις δυσοίωνες πτωτικές τάσεις στο γερμανικό τουριστικό κοινό -με τον ΣΕΤΕ να έχει εκφράσει την ανησυχία του πως οι λιγότερες κρατήσεις από τη Γερμανία μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των συνολικών φετινών τουριστικών εσόδων κατά 5%.

Κάμψη παρουσιάζουν τα στοιχεία των διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, με μείωση 5,19%. Παράλληλα, ιδιαίτερα οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες επισημαίνουν τις δυσοίωνες πτωτικές τάσεις στο γερμανικό τουριστικό κοινό -ενώ ο ΣΕΤΕ έχει εκφράσει την ανησυχία του πως οι λιγότερες κρατήσεις από τη Γερμανία μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των συνολικών φετινών τουριστικών εσόδων κατά 5%.

Βάσει των στοιχείων του τελευταίου World Tourism Barometer που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), σύμφωνα με το Βήμα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις δεν διατηρούν το θετικό πρόσημο του 2011, εμφανίζοντας πτώση 5,19% το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μάλιστα,στο πρώτο δίμηνο (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2012) η μείωση άγγιξε το 6,72%. Η κίνηση από το εξωτερικό ήταν υποτονική, αποτυπώνοντας την υστέρηση ιδιαίτερα από τις παραδοσιακές αγορές, εξαιτίας και της αρνητικής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η «αποστροφή» των Γερμανών τουριστών, παραδοσιακού «πυλώνα» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ενδεικτικά, όπως είχε αναφέρει στο Reuters, ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, μόνο η μείωση των κρατήσεων από Γερμανία είναι ικανή να «κόψει» μέχρι και 5% των συνολικών τουριστικών εσόδων φέτος.

Ταξιδιωτικοί οργανισμοί όπως το γερμανικό τμήμα της TUI κάνουν ανάλογες εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η πτώση μπορεί να φτάσει και το 30%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024