Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα 5,5 δισ. ευρώ οι ζημιές της Eurobank το 2011 μετά το PSI

Στα 5,5 δισ. ευρώ οι ζημιές της Eurobank το 2011 μετά το PSI

Συνολικές ζημιές μετά από φόρους 5,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,6 δισ. ευρώ προέκυψαν λόγω της απομείωσης στο χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI),  ανακοίνωσε η EFG Eurobank. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στα 875 εκατ. ευρώ μετά την πλήρη επίπτωση του PSI.

Συνολικές ζημιές μετά από φόρους 5,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 4,6 δισ. ευρώ από το PSI και λοιπές έκτακτες προσαρμογές 856 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη υπολογιστεί και επηρεάσει τα εποπτικά κεφάλαια (λόγω κυρίως της αποτίμησης μετοχικών τίτλων σε τρέχουσες τιμές και της απομείωσης της υπεραξίας επενδύσεων του εξωτερικού) ανακοίνωσε η EFG Eurobank.

Ειδικότερα σε σχέση με το PSI, η τράπεζα σημειώνει ότι η απομείωση της αξίας των Ομολόγων και Λοιπών Εγγυημένων Τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχε η Eurobank EFG στο χαρτοφυλάκιό της συνολικού ύψους 7,3 δισ. ευρώ ανήλθε σε 4,6 δισ. ευρώ μετά από φόρους και επιβάρυνε τα λειτουργικά αποτελέσματα και τα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας το 2011.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στα 875 εκατ. ευρώ μετά την πλήρη επίπτωση του PSI.

Ο Νικόλαος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank σχολίασε: «η κορύφωση της κρίσης της ελληνικής οικονομίας το 2011 κατέστησε αναπόφευκτες, επίπονες όσο και αναγκαίες
αποφάσεις για την αποτροπή της κατάρρευσης της χώρας. Για την Eurobank EFG, όπως και για το σύνολο των ελληνικών τραπεζών, η συμμετοχή χωρίς δεύτερες σκέψεις στη διαδικασία μείωσης του δημοσίου χρέους στο πλαίσιο του PSI, ήταν ενδεδειγμένη απόφαση.»

» Η απόφαση αυτή, έχει βαρύτατο κόστος για τους μετόχους μας και επηρεάζει καθοριστικά τόσο την κεφαλαιακή μας θέση όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας.»

» Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα καλύψει τις κεφαλαιακές απώλειες από το PSI και δίνει τη δυνατότητα μιας νέας αρχής, σταθερότητας, εμπιστοσύνης και ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας για τις ελληνικές τράπεζες.»

» Η διατήρηση υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας αποτελούσε πάντοτε προτεραιότητα για την Τράπεζά μας. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την οργανική ενίσχυση των κεφαλαίων μας, με σειρά συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που βελτιώνουν σημαντικά τα ίδια κεφάλαιά μας και τη ρευστότητά μας.»

» Παράλληλα το 2011, πετύχαμε ικανοποιητικές λειτουργικές επιδόσεις, εν τω μέσω μιας εξαιρετικά δυσμενούς συγκυρίας, γεγονός που αποδεικνύει την ικανότητα της Eurobank EFG να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις ενόψει και των δυσμενών συνθηκών του 2012.»

» Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε όπως πάντα με στρατηγική και όραμα στις αναγκαίες προσαρμογές στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.»

« Με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων μας, την εμπιστοσύνη των πελατών μας και με την στήριξη των μετόχων μας, θα συμβάλουμε ενεργά στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την κρίση» καταλήγει ο κ. Νανόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024