Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ζημιές 249,8 εκ. ευρώ λόγω PSI έκλεισε το 2011 για την Attica Bank

Με ζημιές 249,8 εκ. ευρώ λόγω PSI έκλεισε το 2011 για την Attica Bank

Ζημιά ύψους 249,8 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε το 2011 η Attica Bank έναντι κερδών 3 εκατομμυρίων το 2010 σύμφωνα με τα αποτελέσματα χρήσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Ζημιά ύψους 249,8 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε το 2011 η Attica Bank έναντι κερδών 3 εκατομμυρίων το 2010 σύμφωνα με τα αποτελέσματα χρήσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η επιβάρυνση των αποτελεσμάτων της περιόδου οφείλεται στη πρόβλεψη απομείωσης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που διενεργήθηκε μετά τη συμμετοχή της τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων καθώς και τις αυξημένες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

Η τράπεζα σημειώνει ακόμη ότι στα ίδια ακριβώς επίπεδα διαμορφώνεται και το μετά φόρων αποτέλεσμα δεδομένου ότι μέρος των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που αναφέρονται στην απομείωση που προέκυψε από τα ομόλογα που είχε στα χαρτοφυλάκιά της η τράπεζα θα αναγνωριστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σε ένα άλλο βασικό μέγεθος,ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας για το 2011 διαμορφώθηκε σε 10,7% ενώ ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier I) ανέρχεται σε 8,7%.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Attica Bank, Ιωάννης Γαμβρίλης:

«Στην κρίσιμη περίοδο που διέρχονται η χώρα και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Attica Bank εξακολουθεί να αποδεικνύει τόσο την ανθεκτικότητά της στις συνθήκες που επικρατούν, όσο και την επικέντρωσή της στον πρωταρχικό στόχο της ανάπτυξης και της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

» Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αποτελέσματα της χρήσης 2011 επηρεάστηκαν κατά κύριο λόγο από τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (PSI), η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2012.

» Για άλλη μια φορά η Τράπεζα απέδειξε ότι η ισχύς και η ανθεκτικότητα δεν αποτελούν μόνο συνάρτηση του μεγέθους ενός οργανισμού, αλλά αντικείμενο ορθών αποφάσεων της διοίκησης και της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί και της στρατηγικής που ακολουθείται».

Προσθέτει ακόμα: «Δρώντας με γνώμονα την στήριξη των πελατών της και με την υποστήριξη του βασικού της μετόχου, του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ αλλά και των λοιπών μετόχων της, η Attica Bank έχει θέσει ως προτεραιότητές της την επιτυχή αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, την ουσιαστική συμβολή στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

» Σκοπός είναι η Τράπεζα να λειτουργήσει στο μέλλον ως παράγοντας ανάπτυξης ενισχύοντας τους τομείς της οικονομίας από όπου θα προέλθει και η ανάπτυξη (εξαγωγικές επιχειρήσεις, τουρισμός, γεωργία, ενέργεια, κατασκευές υποδομών κ.α.) διατηρώντας την μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική της.

» Μια προοπτική που θέλει την Attica Bank να παραμένει υγιής και αυτόνομη αποτελώντας συντελεστή σταθερότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024