Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στα 3,81 δισ. ευρώ οι ζημιές της Alpha Bank για το 2011 λόγω PSI

Ζημιές 3,81 δισ. ευρώ ανακοίνωσε την Παρασκευή η Alpha Bank εξαιτίας της συμμετοχής της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και της αύξησης των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια λόγω της ύφεσης.

Ζημιές 3,81 δισ. ευρώ ανακοίνωσε την Παρασκευή η Alpha Bank εξαιτίας της συμμετοχής της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και της αύξησης των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια λόγω της ύφεσης.

Ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier I) της τρίτης μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας υποχώρησε στο 3%, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Το αποτέλεσμα προ προβλέψεων αυξήθηκε κατά 7,8% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε ευρώ 1.187,5 εκατ., έναντι ευρώ 1.101,1 εκατ. το 2010.

Τα καθαρά κέρδη (χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ζημίες απομειώσεως των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου) ανήλθαν σε ευρώ 21,4 εκατ. μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου ευρώ 1.130,3 εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος είπε: «η πλήρης συμμετοχή μας στη συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Ιδιωτών Ομολογιούχων, που ισοδυναμεί με ζημίες ευρώ 3,8 δισ. για τους Μετόχους μας, αντικατοπτρίζει τη βούλησή μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες της χώρας να παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.»

«Σε μία τόσο δύσκολη εποχή, η Διοίκηση, το Προσωπικό και οι Μέτοχοί μας παραμένουν προσηλωμένοι στο να συνεισφέρουν στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Ένας ισχυρός και δραστήριος τραπεζικός τομέας, με την ευελιξία και τη δυναμική που μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να προσφέρει, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Eλληνικής Oικονομίας» κατέληξε ο κ. Κωστόπουλος.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτριος Μαντζούνης επισήμανε το γεγονός ότι «παρά το εύρος του PSI+ και το ύψος των ληφθεισών απομειώσεων, η Alpha Bank διατηρεί τους Κεφαλαιακούς της Δείκτες σε ικανοποιητικά επίπεδα» και πρόσθεσε:

«Δεδομένων και των αυξημένων εποπτικών ορίων που έχουν επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες, απαιτείται περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση. Για τον σκοπό αυτόν έχουμε εκπονήσει ένα ευρύ επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει οργανική αναδιάρθρωση, διαχείριση του Παθητικού καθώς και στοχευμένες μετοχικές ενέργειες».

«Η Alpha Bank έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας της που αριθμεί 130 και πλέον έτη. Με την επιχειρησιακή μας δυναμική και την αποτελεσματικότητα που μας διακρίνει, αναλαμβάνουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας και στην επικείμενη αναδιαμόρφωση του τραπεζικού τομέα» πρόσθεσε ο κ. Μαντζούνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024