Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Εννέα επενδυτές στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού για το Ελληνικό

Εννέα επενδυτές από επτά διαφορετικές χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την πλειοψηφία της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε., αναφέρει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Πρόκειται για «υψηλότατου επιπέδου υποψηφιότητες που κατατέθηκαν» οι οποίες «ενθαρρύνουν την προσπάθεια αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας με επαγγελματισμό και προσήλωση», σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Εννέα επενδυτές από επτά διαφορετικές χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την πλειοψηφία της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε., αναφέρει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Πρόκειται για «υψηλότατου επιπέδου υποψηφιότητες που κατατέθηκαν» οι οποίες «ενθαρρύνουν την προσπάθεια αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας με επαγγελματισμό και προσήλωση», υπογραμμίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα ονόματα των επενδυτών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στη δεύτερη φάση οι επενδυτές θα έχουν στη διάθεση τους λεπτομερέστερα στοιχεία για το Ελληνικό.

Στο πλαίσιο αυτής της φάσης, οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και υποστηρικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της επενδυτικής τους πρότασης.

Η Ελληνικό ΑΕ προτίθεται να αξιοποιήσει το ακίνητο του Ελληνικού επιφάνειας 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσει ο επιλεγμένος επενδυτής.

Το ακίνητο περιλαμβάνει την έκταση του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης και ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

Η συνολική έκταση βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, κοντά στο κέντρο της πόλης, με άμεση πρόσβαση στα ελληνικά νησιά και σε κοντινή απόσταση με το αεροπλάνο από άλλους προορισμούς στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή.

Όπως ακόμη επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, «αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μηδενικής βάσης επένδυση (green field investment) στην Ελλάδα. Θα προσελκύσει δισεκατομμύρια επενδυτικών κεφαλαίων και θα δημιουργήσει αμέσως χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι «η πολύ καλή ανταπόκριση από σημαντικούς επενδυτές με εξειδίκευση σε παρόμοια έργα, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας μας.

» Η ανταπόκριση αυτή είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες για να προχωρήσει η αξιοποίηση της έκτασης, δίνοντάς της πολεοδομική ταυτότητα και δημιουργώντας προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή της προοπτική».

Η Citigroup Global Markets Ltd και η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ελληνικού Δημοσίου για την πώληση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024