Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργία, ενέργεια και τουρισμός τα δυνατά χαρτιά της Ελλάδας, τονίζει ο Ράιχενμπαχ

Γεωργία, ενέργεια και τουρισμός τα δυνατά χαρτιά της Ελλάδας, τονίζει ο Ράιχενμπαχ

Οι τομείς της γεωργίας, της ενέργειας και του τουρισμού παρουσιάζουν την σημαντικότερη αναπτυξιακή δυναμική για την Ελλάδα, σημειώνει ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel. Ο ίδιος αρνείται να σχολιάσει την πρόταση για ορισμό Επιτρόπου για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αντιδρούν σε προτάσεις που θεωρούν ότι θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία τους.

Οι τομείς της γεωργίας, της ενέργειας και του τουρισμού παρουσιάζουν την σημαντικότερη αναπτυξιακή δυναμική για την Ελλάδα, σημειώνει ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Ο κ. Ράιχενμπαχ τονίζει ότι απαιτείται βελτίωση του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού και περιορισμός των δαπανών στην Υγεία.

Σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «Γκαουλάιτερ» που του έχει αποδοθεί από μερίδα του ελληνικού Τύπου, ο κ. Ράιχενμπαχ δηλώνει ότι εξεπλάγη με το πόσο τεταμένο ήταν το κλίμα, αλλά διευκρινίζει ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα «ήταν διαφορετική η κατάσταση και σχεδόν καθόλου δεν τέθηκε το ζήτημα εάν μέσω της εργασίας μας θέτουμε υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Ελλάδας – αυτή τη φορά οι ερωτήσεις των Ελλήνων περιστράφηκαν γύρω από τα βασικά θέματα».

Δεν θέλησε, πάντως, να αξιολογήσει την πρόταση για ορισμό Επιτρόπου για την Ελλάδα και περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι Έλληνες αντιδρούν με μεγάλη ευαισθησία σε όλες τις προτάσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία τους».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αποστολής γερμανικών εφοριακών στην Ελλάδα, διευκρίνισε ότι «δεν θα πρέπει να φαντάζεται κανείς ότι 160 εφοριακοί θα πάνε μονομιάς στην Αθήνα και θα ελέγχουν τους
Έλληνες συναδέλφους τους».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα σήμερα παρουσιάζει ομοιότητες με την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, ο κ. Ράιχενμπαχ συμφωνεί ότι στην Ελλάδα χρειάζονται σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά εκφράζει αμφιβολία σχετικώς με το εάν μπορεί η κατάσταση να συγκριθεί με την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου δεν υπήρχε κανενός είδους οικονομία της αγοράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024