Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» σε αποζημίωση για τους ομολογιούχους - φυσικά πρόσωπα, λέει το Eurogroup

«Όχι» σε αποζημίωση για τους ομολογιούχους – φυσικά πρόσωπα, λέει το Eurogroup

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι έλαβε την διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει κάποιου είδους προνομιακή μεταχείριση των Ελλήνων ομολογιούχων σε σχέση με ομολογιούχους άλλων χωρών. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επιμένει, πάντως, να αφήνει το ζήτημα ανοιχτό. Από την πλευρά τους, τα φυσικά πρόσωπα συντονίζουν τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, μέσω αγωγών κατά του ελληνικού δημοσίου. 

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι έλαβε την διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει κάποιου είδους προνομιακή μεταχείριση των Ελλήνων ομολογιούχων σε σχέση με ομολογιούχους άλλων χωρών. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επιμένει, πάντως, να αφήνει το ζήτημα ανοιχτό.

Συγκεκριμένα, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τόνισε ότι το Eurogroup έλαβε διαβεβαίωση από τον
Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει κανένα είδος αποζημίωσης
-είτε άμεση, είτε έμμεση- προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που
κατέχουν ελληνικά ομόλογα, διότι όπως είπε, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε
προηγούμενο και σε άλλες χώρες.

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευ.Βενιζέλος, ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά αποζημίωση, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά στην Αθήνα.

Με την αποστροφή του λόγου του αυτή, ο κ. Βενιζέλος αφήνει εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποιος τρόπος αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που κατέχουν τίτλους μικρότερους των 100.000 ευρώ, αντί αποταμίευσης.

Από την πλευρά τους, τα φυσικά πρόσωπα συντονίζονται για την διεκδίκηση αποζημιώσεων, ετοιμάζοντας μαζικές και ατομικές αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου.

Ήδη, ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, που αριθμεί περίπου 1.500 μέλη, έχει έρθει σε επαφή με μεγάλα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να εκπροσωπηθούν νομικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024