Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νέα μέτρα 11 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο για την περίοδο έως το 2015

Νέο πακέτο μέτρων ύψους 11 δισ. ευρώ περίπου (5,5% του ΑΕΠ) για την περίοδο έως το 2015 πρέπει να εξειδικεύσει η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο. Οι περικοπές αναμένεται να γίνουν στις δαπάνες του Δημοσίου, με έμφαση στους μισθούς, τις κοινωνικές δαπάνες και τα επιδόματα.

Νέο πακέτο μέτρων ύψους 11 δισ. ευρώ περίπου (5,5% του ΑΕΠ) για την περίοδο έως το 2015 πρέπει να εξειδικεύσει η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο.

Οι περικοπές αναμένεται να γίνουν στις δαπάνες του Δημοσίου, με έμφαση στους μισθούς, τις κοινωνικές δαπάνες και τα επιδόματα.

Ειδικότερα:

– «Ψαλίδι» 3,2 δισ. ευρώ στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, με έμφαση στις περικοπές των ειδικών μισθολογίων, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις φορέων, καθώς και τις αποχωρήσεις περίπου 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012.

– Μείωση 6,3 δισ. ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες, με έμφαση στο φάρμακο. Ωστόσο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις.

– Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, θα γίνει δραστική μείωση ή και κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, θα καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ και θα καθιερωθεί ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024