Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπερνά ήδη το 80% η συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI

Ξεπερνά ήδη το 80% η συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI

Ξεπέρασαν ήδη τα 143 δισ. ευρώ τα ομόλογα του ιδιωτικού τομέα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και συμμετέχουν στο PSI. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν δηλωθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι ομόλογα που αντιστοιχούν σε ποσό άνω των 143 δισ. ευρώ των τίτλων που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και η ροή συμμετοχών ήταν ακόμη πολύ ενεργή. Αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή έχει ξεπεράσει το 80%, ενώ εκτιμήσεις στελεχών κοντά στη διαδικασία τοποθετούν τη συνολική συμμετοχή στο 90% (ήτοι 160 δισ. ευρώ).

Ξεπέρασαν ήδη τα 143 δισ. ευρώ τα ομόλογα του ιδιωτικού τομέα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και συμμετέχουν στο PSI.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ και Bondholder Communications, που τρέχει στην διαδικτυακή διεύθυνση www.Greekbonds.gr, είχαν δηλωθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι ομόλογα που αντιστοιχούν σε ποσό άνω των 143 δισ. ευρώ των τίτλων που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και η ροή συμμετοχών ήταν ακόμη πολύ ενεργή.

Αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή των ιδιωτών με ομόλογα Ελληνικού Δικαίου (177 δισ. ευρώ) έχει ξεπεράσει το 80%, ενώ στο σύνολο των ομολόγων που κουρεύονται (206 δισ. ευρώ) η συμμετοχή προσεγγίζει ήδη το 70%.

«Θεματοφύλακες και επενδυτές συρρέουν μαζικά και βάζουν εντολές στο σύστημα συναινώντας στην εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν», αναφέρει τραπεζικό στέλεχος.

Εκτιμήσεις στελεχών κοντά στη διαδικασία τοποθετούν τη συνολική συμμετοχή των ομόλογων του ιδιωτικού τομέα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο στο PSI κοντά στο 90%, δηλαδή πλησίον των 160 δισ. ευρώ. Στο σύνολο των ομολόγων που κουρεύονται η συμμετοχή αυτή αντιστοιχεί στο 78%.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι έως τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το υπουργείο Οικονομικών, θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες -δηλαδή έως τα μεσάνυχτα- προκειμένου να γίνει η καταμέτρηση.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει στις 8 το πρωί της Παρασκευής. Θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αργά το μεσημέρι για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασισθεί εάν θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC’s).

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024