Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύννομη η κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής λέει το ΥΠΟΙΚ

Σύννομη η κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής λέει το ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνη με το νόμο είναι η κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό, λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής στο Δημόσιο, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ. Ο κ. Αϊβαλιώτης αναφέρθηκε σε περίπτωση κατάσχεσης λογαριασμού όπου υπήρχαν μόλις 20 ευρώ για οφειλές ύψους 6.754 ευρώ.

Σύμφωνη με το νόμο είναι η κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό, λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής στο Δημόσιο, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ.

Για την υπόθεση είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, ζητώντας να ενημερωθεί αν πράγματι ΔΟΥ επέβαλε κατάσχεση τραπεζικής κατάθεσης για ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών 6.754,32 ευρώ.

Μετά από θετική δήλωση της τράπεζας, στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του συγκεκριμένου οφειλέτη με υπόλοιπο 20,20 ευρώ, αυτό δεσμεύτηκε και αποδόθηκε στη ΔΟΥ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π.Οικονόμου θυμίζει ότι με το άρθρο 24 του Ν. 2951/2001 έχει προβλεφθεί η άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, για την ικανοποίηση κάθε δανειστή που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του οφειλέτη του και για το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ικανοποίησή του.

Θυμίζει, επίσης, ότι με την έννοια του όρου «δανειστής» εξομοιώνεται και το Δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του μπορεί να επιβάλλει το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου.

Αναφέρει ακόμη και ότι ο Κώδικας Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου στον τρίτο επέρχεται αναγκαστική εκχώρηση της κατασχεθείσας χρηματικής απαίτησης στο δημόσιο και δεν προβλέπεται άρση της κατάσχεσης πριν την εξόφληση του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024