Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πεπεισμένος ο Γιούνκερ πως το Eurogroup θα αποφασίσει για την Ελλάδα τη Δευτέρα

Πεπεισμένος ο Γιούνκερ πως το Eurogroup θα αποφασίσει για την Ελλάδα τη Δευτέρα

Την πεποίθησή του πως το Eurogroup θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντησή του τη Δευτέρα εξέφρασε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας όμως ενίσχυση της επιτήρησης του ελληνικού προγράμματος αλλά και διασφάλιση πως θα δίνεται προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους. H τρόικα έχει ολοκληρώσει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ανέφερε επίσης ο Γιούνκερ, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την πεποίθησή του πως το Eurogroup θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντησή του τη Δευτέρα εξέφρασε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας όμως ενίσχυση της επιτήρησης του ελληνικού προγράμματος αλλά και διασφάλιση πως θα δίνεται προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους.

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης διαπιστώνουν πως χρειάζεται «ενισχυμένη της επιτήρησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και να διασφαλιστεί πως η προτεραιότητα θα δίνεται στην αποπληρωμή του χρέους», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Η τρόικα έχει ολοκληρώσει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ανέφερε επίσης ο Γιούνκερ, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γιούνκερ ανέφερε πως οι αρχηγοί των δύο κομμάτων έδωσαν «ισχυρές δεσμεύσεις» και έγινε «σημαντική περαιτέρω πρόοδος» από την Τρίτη. Επιπλέον, καθορίστηκαν με την τρόικα τα απαραίτητα για την κάλυψη της τρύπας των 325 εκατ. ευρώ όπως και η λεπτομερής λίστα απαιτούμενων ενεργειών μαζί με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.

Η απόφαση του Eurogroup τη Δευτέρα θα ληφθεί βάσει όλων των παραπάνω, σημείωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Βενιζέλος: «Ώρα αποφασιστικότητας και ενότητας»

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο Ευ.Βενιζέλος δήλωσε ότι «έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έστειλαν τις επιστολές, το μνημόνιο ψηφίστηκε με ενισχυμένη πλειοψηφία και νομοθετήσαμε τα δύσκολα μέτρα».

Απομένουν ωστόσο τεχνικά «αλλά και, κατά βάθος, πολιτικά» ζητήματα τα οποία αναμένεται να διευκρινιστούν στο euroworking group την Κυριακή, ώστε τη Δευτέρα «με το καλό», όπως είπε χαρακτηριστικά, να ληφθεί η απόφαση για την έγκριση του προγράμματος και να ανακοινωθεί επισήμως το PSI.

Ο Ευ.Βενιζέλος θα ενημερώσει τόσο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο όσο και τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όσα διαμείφθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

«Από εμάς εξαρτάται το εάν θα κινηθούμε με αποφασιστικότητα και ενότητα για να προστατεύσουμε τον Έλληνα πολίτη» είπε χαρακτηριστικά ο Ευ.Βενιζέλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024