Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προχωρά η δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του χρέους

Προχωρά η δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του χρέους

Στην υιοθέτηση της γαλλογερμανικής πρότασης για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού χρέους προσανατολίζεται η Κομισιόν. Αν και η συγκεκριμένη απόφαση απαιτεί την έγκριση της Συνόδου Κορυφής δεν αποκλείεται τελικά να περιληφθεί ως όρος στο κείμενο της δανειακής σύμβασης που θα έλθει την επόμενη Τετάρτη προς έγκριση στο Eurogroup. O αρμόδιος Επίτροπος Ο.Ρεν δήλωσε χθες πως «εξετάζεται σοβαρά» το ενδεχόμενο υιοθέτησης της γαλλογερμανικής πρότασης.

Στην υιοθέτηση της γαλλογερμανικής πρότασης για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού χρέους προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν και η συγκεκριμένη απόφαση απαιτεί την έγκριση της Συνόδου Κορυφής δεν αποκλείεται τελικά να περιληφθεί ως όρος στο κείμενο της δανειακής σύμβασης που θα έλθει την επόμενη Τετάρτη προς έγκριση στο Eurogroup.

O αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε χθες πως «εξετάζεται σοβαρά» το ενδεχόμενο υιοθέτησης της γαλλογερμανικής πρότασης.

Πρόθεση των Ευρωπαίων είναι στο πλαίσιο του δεύτερου μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός εγγύησης των τόκων του κεφαλαίου, ώστε μέρος των φορολογικών εσόδων ή των εισπράξεων από αποκρατικοποιήσεις να διοχετεύεται στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

Κοινοτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως με τον λογαριασμό αυτό, η δημιουργία του οποίου πλήττει ευθέως την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, θα εξασφαλισθούν οι δανειστές της χώρας και θα αποκλιμακωθούν οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024