Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση κατώτερου μισθού και διάσωση 13ου - 14ου στη συμφωνία των αρχηγών

Μείωση κατώτερου μισθού και διάσωση 13ου – 14ου στη συμφωνία των αρχηγών

Σε συμφωνία επί βασικών θεμάτων που ζητά μετ' επιτάσεως η τρόικα κατέληξαν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατώτερος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα μειωθεί περίπου στα 570 ευρώ, ενώ διασώζονται -μερικώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο 13ος και ο 14ος μισθός. Παράλληλα, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετά ψήφου μετοχές, αλλά με περιορισμούς ως προς την άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Ανοιχτό το θέμα μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Σε συμφωνία επί βασικών θεμάτων που ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα κατέληξαν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κατά τη σύσκεψη της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατώτερος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα μειωθεί περίπου στα 570 ευρώ από 751 ευρώ που είναι τώρα.

Ακόμη, κατά τις πληροφορίες, διασώζονται ο 13ος και ο 14ος μισθός, καθώς αναμένεται να υπάρξει ποσοστιαία μείωσή τους, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της μείωσης.

Παράλληλα, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετά ψήφου μετοχές, αλλά με περιορισμούς ως προς την άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, καθώς η ΝΔ επιμένει στην αντίρρησή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024