Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλία της Κομισιόν για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων σε οκτώ κράτη-μέλη

Πρωτοβουλία της Κομισιόν για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων σε οκτώ κράτη-μέλη

Τη δημιουργία ειδικών «ομάδων δράσης» σε οκτώ κράτη-μέλη της ΕΕ, όπου η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών υπερβαίνει το 30% αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και τη Σλοβακία.

Τη δημιουργία ειδικών «ομάδων δράσης» σε οκτώ κράτη-μέλη της ΕΕ, όπου η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών υπερβαίνει το 30% αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και τη Σλοβακία.

Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής, οι ομάδες δράσης θα αποτελούνται από εκπροσώπους των εθνικών αρχών και των κοινωνικών εταίρων, αλλά και εμπειρογνώμονες της Επιτροπής.

Αποστολή τους θα είναι να εντοπίσουν μέσα στις επόμενες 11 εβδομάδες, δηλαδή έως τα μέσα Απριλίου, τους τομείς εκείνους όπου μπορεί να υπάρξει επαναπρογραμματισμός στη διάθεση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί προς όφελος των νέων.

Θα εκπονηθούν συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης των νέων και στήριξης της απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία θα ενσωματωθούν στα εθνικά προγράμματα μεταρρυθμίσεων των κρατών-μελών.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 82 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν ακόμη διατεθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα.

Προς το σκοπό αυτό, εκπρόσωπος της Επιτροπής ανακοίνωσε ότι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής θα επισκεφθούν μέσα στο Φεβρουάριο τα ενδιαφερόμενα αυτά οκτώ κράτη- μέλη, ώστε να γίνει ένας ολοκληρωμένος επανασχεδιασμός για τη διάθεση κοινοτικών πόρων με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024