Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πολιτική ένωση της EE «αποστολή των επόμενων δέκα ετών», λέει η Μέρκελ

Η πολιτική ένωση της EE «αποστολή των επόμενων δέκα ετών», λέει η Μέρκελ

«Πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών», χαρακτήρισε την προσπάθεια για την επίτευξη της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το έργο «δεν θα είναι και τόσο εύκολο». «Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», πρόσθεσε, ζητώντας για άλλη μια φορά δεσμεύσεις από τους εταίρους για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία και υποσχόμενη μέτρα για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.

«Πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών», χαρακτήρισε την προσπάθεια για την επίτευξη της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το έργο «δεν θα είναι και τόσο εύκολο».

«Πρέπει να πω ότι κατά την άποψή μου, είναι η πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών το να δρομολογήσουμε αυτήν την πολιτική ένωση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

«Δεν θα είναι τόσο εύκολο», παραδέχθηκε, ενώ η ζώνη του ευρώ βυθίζεται στην κρίση χρέους.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», πρόσθεσε, ζητώντας για άλλη μια φορά δεσμεύσεις από τους εταίρους για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.

«Δεν είναι κάτι που εφηύρε η Γερμανία για να μεταφέρει στους άλλους τις δυσάρεστες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στις απαιτήσεις της για λιτότητα και δημοσιονομική ορθοδοξία που, όπως τόνισε, «είναι το κλειδί για να κάνουμε την Ευρώπη ανθεκτική στο μέλλον».

Ωστόσο, εκτός από την δημοσιονομική πειθαρχία, η καγκελάριος υποσχέθηκε να αφιερωθεί επίσης στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.

«Τα δύο προβλήματα είναι ένθετα το ένα μέσα στο άλλο, και πρέπει να επιλυθούν το ένα μαζί με το άλλο», σημείωσε.

«Η ιδέα ενός κοινού νομίσματος ήταν σωστή» τη στιγμή της σύλληψης της, «ακριβώς όπως είναι και σήμερα», δήλωσε επίσης η καγκελάριος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024