Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανταγωνιστικότητα με «συγκράτηση μισθών» προκρίνει ο Χορστ Ράιχενμπαχ

Ανταγωνιστικότητα με «συγκράτηση μισθών» προκρίνει ο Χορστ Ράιχενμπαχ

Τη θέση πως η συγκράτηση των μισθών και η αύξηση της παραγωγικότητας θα βοηθήσουν στην κάλυψη του χάσματος της ελληνικής ανταγωνιστικότητας σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο εκφράζει ο Χορστ Ράιχνεμπαχ, επικεφαλής της «Ομάδας Εργασίας» της Κομισιόν για την Ελλάδα. Ο αξιωματούχος προανήγγειλε επίσης παρεμβάσεις για άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, πριν την επικείμενη επιστροφή του στην Αθήνα, υπογράμμιζοντας επίσης την ανάγκη βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.

Τη θέση πως η συγκράτηση των μισθών και η αύξηση της παραγωγικότητας θα βοηθήσουν στην κάλυψη του «υστέρησης» της ελληνικής ανταγωνιστικότητας σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο εκφράζει ο Χορστ Ράιχνεμπαχ, επικεφαλής της «Ομάδας Εργασίας» της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Ο αξιωματούχος προανήγγειλε επίσης παρεμβάσεις για άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, πριν την επικείμενη επιστροφή του στην Αθήνα, υπογράμμιζοντας επίσης την ανάγκη βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Ράιχενμπαχ εκτίμησε πως μέχρι τα τέλη του 2013 η Ελλάδα μπορεί να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του «χάσματος ανταγωνιστικότητας», σημειώντας πως από το 2010 το μοναδιαίο κόστος εργασίας περιορίζεται ταχύτερα από ότι στην Ευρωζώνη.

Ο αξιωματούχος αναγνωρίζει ότι η παρατεταμένη ύφεση προκαλεί μεγάλες συνέπειες σε εισοδηματικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο και ζητά να τεθούν φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί στόχοι και χρονοδιαγράμματα.

Σχετικά με τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε πως θεωρεί κλειδί για την επιτυχία μία πραγματική κουλτούρα συντονισμού όπως το διυπουργικό όργανο υπό τον πρωθυπουργό.

Ως επιπλέον παράγοντες επιτυχίας ο αξιωματούχος προσθέτει την επαγγελματική διαχείριση του προσωπικού, την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, την αποτελεσματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την επαγγελματική διαχείριση του προϋπολογισμού.

Ο Χ.Ράιχενμπαχ ανέφερε επίσης πως με ισχυρή πολιτική βούληση θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, αναγωνρίζοντας πάντως πως πρόκειται για μακροχρόνια, σύνθετη και δύσκολη προσπάθεια που «θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές στις δομές των ελληνικών υπουργείων, στις διαδικασίες, στις μεθόδους εργασίας και τη νοοτροπία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024