Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα τελικά στάδια οι διαβουλεύσεις για το PSI, επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Στα τελικά στάδια οι διαβουλεύσεις για το PSI, επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI, επιβεβαιώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος εκτίμησε πως το ύψος του «κουρέματος» πιθανότατα θα μείνει στα επίπεδα που προβλέπει η συμφωνία της 26ης/27ης Οκτωβρίου. Νωρίτερα, ελληνική κυβερνητική πηγή είχε αναφέρει πως στις διαβουλεύσεις διαπιστώνεται σύγκλιση, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. «Το κάθε θέμα έχει τη δική του ευαισθησία» ανέφερε η πηγή.

Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI, επιβεβαιώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος εκτίμησε πως το ύψος του «κουρέματος» πιθανότατα θα μείνει στα επίπεδα που προβλέπει η συμφωνία της 26ης/27ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων, ο Φινλανδός επίτροπος περιορίστηκε στην εκτίμηση πως «αναμένεται σύντομα», αποφεύγοντας επίσης να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα αριθμητικά στοιχεία της συμφωνίας.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα ολοκληρωθούν, αλλά φυσικά όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο» ανέφερε τη Δευτέρα ο Όλι Ρεν. «Η προσέγγισή μου είναι ότι φτάνουμε στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων και έτσι οι συζητήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα» είπε.

«Δεν θέλω να περιπλέξω τις διαπραγματεύσεις κάνοντας εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος της συμμετοχής, αλλά θα είναι μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας του Οκτωβρίου» τόνισε ο επίτροπος.

Η επίτευξη συμφωνίας για το PSI είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη σύναψη νέας δανειακής συμφωνίας με την τρόικα, προϋπόθεση την οποία επανέλαβε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Νωρίτερα, ελληνική κυβερνητική πηγή είχε αναφέρει στο Reuters πως στις διαβουλεύσεις διαπιστώνεται σύγκλιση, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.

«Συγκλίνουμε, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη. Το κάθε θέμα έχει την δική του ευαισθησία», είχε δηλώσει στο πρακτορείο το στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Πρέπει τις επόμενες μέρες να οριστικοποιηθεί το σχήμα. Να γίνει σχετικά σύντομα» συμπλήρωσε.

Για όσο δεν καθορίζεται το ύψος της συμμετοχής των ιδιωτών, θεωρείται πως παραμένει επίσης ανοικτή η συζήτηση περί ρήτρας «συλλογικών δράσεων». Κυβέρνηση, τρόικα και ιδιώτες φέρονται, σύμφωνα με να έχουν συμφωνήσει στην υπαγωγή των νέων ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο, στη χρονική διάρκεια τους και στο επιτόκιο (από 4% έως 5% ανάλογα με τη διάρκεια του ομολόγου).

Αναλόγως του συνδυασμού επιτοκίου και διάρκειας, η ζημιά για τους ιδιώτες ομολογιούχους σε όρους καθαρής παρούσας αξίας μπορεί να φτάσει μέχρι και το 70%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024