Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς τη νέα δανειακή σύμβαση δεν υπάρχει άλλη δόση για την Ελλάδα, λέει η Μέρκελ

Χωρίς τη νέα δανειακή σύμβαση δεν υπάρχει άλλη δόση για την Ελλάδα, λέει η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε την Δευτέρα, μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ότι δεν πρόκεται να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει ραγδαία πρόοδος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες. Η Γερμανίδα καγκελάριος ουσιαστικά ζήτησε από την Αθήνα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, ενώ τόνισε ότι κοινός στόχος της ίδιας και του Ν. Σαρκοζί είναι να μην φύγει καμία χώρα από το ευρώ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε την Δευτέρα, μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ότι δεν πρόκεται να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει ραγδαία πρόοδος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες.

«Πρέπει να δούμε πρόοδο στην εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Από τη σκοπιά μας, το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης, πρέπει να εφαρμοσθεί γρήγορα. Διαφορετικά, δεν θα είναι δυνατόν να πληρώσουμε την επόμεμη δόση», υπογράμμισε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ουσιαστικά ζήτησε από την Αθήνα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, ενώ τόνισε ότι κοινός στόχος της ίδιας και του Ν. Σαρκοζί είναι να μην φύγει καμία χώρα από το ευρώ.

«Η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, ωστόσο, παραμένει ειδική περίπτωση», δήλωσε.

«Το PSI είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να φέρει την Ελλάδα στο δρόμο της λογικής, αλλά από μόνου δεν αρκεί, χρειάζονται μέτρα», τόνισε.

Όπως είπε η κ. Μέρκελ, το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει το βράδυ της Τρίτης στο Βερολίνο με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα, σήμερα, και ο Γερμανίος υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο βοήθειας.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα αίτια της κρίσης, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις», είπε ο κ. Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωικό σταθμό.

«Αλλά θα μπορούσε να επισπευθεί. Προσπαθούμε σκληρά γι’ αυτό», προσέθεσε.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί. Ακόμη και όλα τα πακέτα διάσωσης του κόσμου δεν μπορούν να βοηθήσουν εάν δεν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αίτια της κρίσης», τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024