Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας πρέπει να επισπευσθούν, λέει ο Σόιμπλε

Οι συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας πρέπει να επισπευσθούν, λέει ο Σόιμπλε

Έκκληση να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις για το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, απηύθυνε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσει και να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί.

Έκκληση να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις για το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, απηύθυνε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα αίτια της κρίσης, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις», είπε ο κ. Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωικό σταθμό.

«Αλλά θα μπορούσε να επισπευθεί. Προσπαθούμε σκληρά γι’ αυτό», προσέθεσε.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί. Ακόμη και όλα τα πακέτα διάσωσης του κόσμου δεν μπορούν να βοηθήσουν εάν δεν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αίτια της κρίσης», τόνισε, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ το βράδυ της Τρίτης στο Βερολίνο.

Στη συνέντευξη του, ο κ. Σόιμπλε παραδέχεται και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εξεύρευση επενδυτών για τον μηχανισμό ευρωστήριξης (EFSF). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ είπε πρόσφατα σε Γερμανούς βουλευτές ότι το ποσό των ζημιών που θα καλύπτει ο μηχανισμός πρέπει να διαμροφωθεί στο 30%.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ «είπε ότι έχουν αυξηθεί οι δυσκολίες στην αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών επειδή οι ιδιώτες επενδυτές ζητούν αυξημένες εγγυήσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ναι μεν «αυτό δεν σημαίνει ότι το Ταμείο δεν έχει μέσα», αφού άλλωστε «εξέδωσε με επιτυχία ένα ομόλογο την περασμένη εβδομάδα», αλλά δε «φανερώνει την αβεβαιότητα που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις επενδύσεις στην Ευρωζώνη».

«Για το λόγο αυτό είναι ουσιαστικό να θέσουμε σε εφαρμογή αυτό που έχουμε αποφασίσει. Αν τα καταφέρουμε, οι μηχανισμοί διάσωσης που έχουμε δημιουργήσει θα είναι αρκετοί», επισήμανε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024