Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μνημόνιο οδηγεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε εξαθλίωση τονίζει η ΕΕΔΑ

Το μνημόνιο οδηγεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε εξαθλίωση τονίζει η ΕΕΔΑ

Με τα επιβληθέντα μέτρα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ζουν πλέον σε καθεστώς ανασφάλειας και διακινδύνευσης ακόμα και βασικών αγαθών διαπιστώνει η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αρμόδιο συμβουλευτικό όργανο στον πρωθυπουργό. Ζητώντας επανασχεδιασμό του κοινωνικού προϋπολογισμού για το 2012, τονίζει ότι τα μέτρα αυτά όχι μόνο δε συμβάλλουν στην ανάκαμψη, αλλά αντίθετα οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, διευρύνουν το κοινωνικό χάσμα, διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό, ενισχύουν ακραία και μισαλλόδοξα στοιχεία, κλονίζουν δε ανεπανόρθωτα τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Με τα οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ζουν πλέον σε καθεστώς γενικής ανασφάλειας και διακινδύνευσης ακόμα και βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα διαπιστώνει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ),αρμόδιο συμβουλευτικό όργανο στον πρωθυπουργό.

Ζητώντας επανασχεδιασμό του κοινωνικού προϋπολογισμού για το 2012, η ΕΕΔΑ τονίζει ότι τα μέτρα αυτά όχι μόνο δε συμβάλλουν στην ανάκαμψη, αλλά αντίθετα οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, διευρύνουν το κοινωνικό χάσμα, διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό, ενισχύουν ακραία και μισαλλόδοξα στοιχεία, κλονίζουν δε ανεπανόρθωτα τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή, καλεί την Πολιτεία να επανασχεδιάσει τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό Δράσεων για το 2012, με μέτρα που θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και γνώμονα την ευθύνη της για την εγγύηση της κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, είναι αρμόδιο συμβουλευτικό όργανο στον πρωθυπουργό, για θέματα προστασίας και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απαρτίζεται από 31 φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΓΣΕΕ. Συμμετέχουν επίσης, εκπρόσωποι της διοίκησης, ειδικοί επιστήμονες, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι κομμάτων, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ανεξάρτητες αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024