Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση 25% στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου

Μείωση 25% στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου

Με τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν «στεγνώσει», η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής θα βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις αρχές της εβδομάδας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στον ΒΗΜΑ 99,5 οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 25% και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2012. Σχολιάστε...

Με τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν «στεγνώσει», η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής θα βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις αρχές της εβδομάδας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στον ΒΗΜΑ 99,5 οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 25% και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2012.

O κ. Κουτρουμάνης σημείωσε πως η προωθούμενη ρύθμιση θα προβλέπει την εθελοντική ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα.

Η νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί με διαδικασίες εξπρές και αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/12. Πρόκειται για την τρίτη μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθεί το ζήτημα της αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, που μεγαλώνει τη «μαύρη» τρύπα στα Ταμεία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, με αυτόφωρο απειλούνται οι επιχειρηματίες που χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 10.000 επιχειρηματίες οφείλουν σημαντικά ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη, η διοίκηση του ΙΚΑ έχει εκδώσει εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί από τις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις την «άμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και με δική τους ευθύνη δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό».

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την επιβολή έμμεσων φόρων σε είδη και υπηρεσίες προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Όσον αφορά στα εργασιακά, ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού.

Το θέμα του ασφαλιστικού και των εργασιακών θα βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την Πέμπτη θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση για θέματα ανάπτυξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024