Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ δεν μπορεί να συνεχισθεί επ' άπειρον, λέει ο Μάριο Ντράγκι

Η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ άπειρον, λέει ο Μάριο Ντράγκι

Η αγορά κρατικών ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον, είπε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος χαρακτήρισε μοναδική περίπτωση την Ελλάδα. Μιλώντας στο Βερολίνο, ο κ. Ντράγκι είπε επίσης ότι η πολιτική της «ποσοτικής χαλάρωσης» (ουσιαστικά η εκτύπωση χρήματος) που έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες δεν οδήγησε σε εξαιρετικές επιδόσεις την οικονομία.

Η αγορά κρατικών ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον, είπε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στο Βερολίνο, ο κ. Ντράγκι είπε επίσης ότι η πολιτική της «ποσοτικής χαλάρωσης» που έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες δεν οδήγησε σε εξαιρετικές επιδόσεις την οικονομία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είπε ότι αποτελεί «εξαιρετική περίπτωση», ενώ υπογράμμισε ότι ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης της ευρωζώνης, ο EFSF, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ έριξε για μία ακόμα φορά το μπαλάκι των ευθυνών για την κρίση στις κυβερνήσεις, λέγοντας ότι μεσοπρόθεσμα η σταθερή ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ.

«Δεν υπάρχει άλλος (εξωτερικός) σωτήρας για μία χώρα που δεν θέλει να σώσει τον ευατό της», είπε. «Ποτέ δεν θα κουραστώ να λέω ότι η πρώτη απάντηση θα πρέπει να έρθει από τις χώρες (τις κυβερνήσεις)», υπογράμμισε.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας αποτελούν τομή στη δημιουργία ξεκάθαρων δημοσιονομικών κανόνων στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, επισήμανε, ωστόσο προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που έχει δημιουργηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024