Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρόγραμμα θα πετύχει μόνο αν ξεπεράσετε τα ταμπού, συμβουλεύει ο Πολ Τόμσεν

Το πρόγραμμα θα πετύχει μόνο αν ξεπεράσετε τα ταμπού, συμβουλεύει ο Πολ Τόμσεν

Οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 είναι χαμένοι και το έλλειμμα θα κλείσει γύρω στο 10% εκτίμησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο ίδιος έκανε αυτοκριτική στο θέμα των μέτρων που ζητούνται, λέγοντας ότι «έπρεπε να εστιάσουμε στα πιο σημαντικά και όχι σε όλα μαζί». Τέλος, τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα νέων φόρων, αλλά άμεση ανάγκη για «επιθετική» μείωση του Κράτους, ακόμα και με κλείσιμο φορέων, θέματα που έως τώρα ήταν ταμπού. «Πώς θα πετύχει το πρόγραμμα αν δεν ξεπεράσετε τα ταμπού» αναρωτήθηκε.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 είναι χαμένοι και το έλλειμμα θα κλείσει γύρω στο 10% εκτίμησε στο συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις έμειναν πίσω, λόγω και της ύφεσης στην οικονομίας. «Το επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον επέδρασε πρόσθετα στο ελληνικό πρόγραμμα» τόνισε.

Ο ίδιος έκανε αυτοκριτική στο θέμα των μέτρων που ζητήθηκαν και ζητούνται από την τρόικα, λέγοντας ότι «έπρεπε να εστιάσουμε στα πιο σημαντικά και όχι σε όλα τα μέτρα μαζί».

Επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα νέων φόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε φτάσει στο ανώτατο όριο αναφορικά με το τι μπορεί να επιτευχθεί με αύξηση της φορολογίας». Αντιθέτως, ανάφερε πως υπάρχει άμεση ανάγκη για «επιθετική» μείωση του Κράτους, ακόμα και με κλείσιμο φορέων, θέματα που έως τώρα ήταν ταμπού.

«Πώς θα πετύχει το πρόγραμμα αν δεν ξεπεράσετε τα ταμπού» αναρωτήθηκε.

«Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει πιο επιθετικά το θέμα του κλεισίματος κρατικών επιχειρήσεων κα οργανισμών και ίσως πρέπει να δεχθεί σε αυτή τη διαδικασία μη εθελοντικές περικοπές θέσεων εργασίας« είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε την ανάγκη για ευελιξία στην αγορά εργασίας, στην ανάγκη ανακεφαλαίωσης των τραπεζών και στην αναδιάρθωση των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, ώστε να επιχορηγούνται πλέον οι υγιείς επιχειρήσεις.

Χαιρέτησε την πολιτική συναίνεση με τη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας ότι το κλίμα αυτό πρέπει να συνεχιστεί.

«Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, χωρίς ευρεία πολιτική στήριξη ο κίνδυνος αποτυχίας του προγράμματος είναι σημαντικός» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως «πολλά έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν, πρέπει να κοιτάξουμε τι μπορεί να γίνει για να βελτιώσουμε την εφαρμογή» των μέτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024