Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαταρκτική εξέταση με εντολή Βενιζέλου για τις καταγγελίες Σπινέλλη

Προκαταρκτική εξέταση με εντολή Βενιζέλου για τις καταγγελίες Σπινέλλη

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα είπε την Τρίτη σε εκδήλωση ο πρώην γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Σπινέλλης είπε ότι «όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου».

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα είπε την Τρίτη σε εκδήλωση ο πρώην γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Σπινέλλης είπε ότι «όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου».

Επίσης, είπε ότι εκτός από τη διαφθορά, τα άλλα δύο προβλήματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι η αναποτελεσματικότητα και η κακοδιοίκηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι τέτοια στοιχεία θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί ώς τώρα υπηρεσιακά και να έχουν τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της Δικαιοσύνης.

«Έστω και τώρα όμως, εάν από την προκαταρκτική εξέταση μπορούν να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, αυτό θα ήταν προς όφελος της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αλλαγή στις σχέσεις κράτους και πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024