Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υποβάθμιση του Βελγίου κατά μία βαθμίδα από την Standard and Poor’s

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου, κατά μία βαθμίδα, σε ΑΑ από ΑΑ+ προχώρησε η Standard and Poor's, διατηρώντας αρνητικό outlook στην αξιολόγηση. Για την απόφαση αυτή ο Οίκος επικαλείται τα αυξημένα ρίσκα για τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου, κατά μία βαθμίδα, σε ΑΑ από ΑΑ+ προχώρησε η Standard and Poor’s, διατηρώντας αρνητικό outlook στην αξιολόγηση.

Για την απόφαση αυτή ο οίκος επικαλείται τα αυξημένα ρίσκα για τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Επιπλέον, ο οίκος επισημαίνει ότι η υποβάθμιση του Βελγίου αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, εξαιτίας των πιέσεων από τις αγορές κεφαλαίου, αλλά και την δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, με την ανάπτυξη να αναμένεται να κινηθεί σε εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς.

Η S&P σημειώνει και την πολιτική αστάθεια στη χώρα αμφισβητώντας τη δυνατότητα του να ανταποκριθεί στις πιέσεις, την ώρα που η συνεχιζόμενη επί σχεδόν 18 μήνες κυβερνητική αστάθεια επιδρά στην σύνταξη του νέου προϋπολογισμού, καθώς τα βασικά κόμματα διαφωνούν.

«Η ανακοίνωση της Standards and Poor’s ενισχύει περαιτέρω την αναγκαιότητα να οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2012 σε μια πολύ σύντομη περίοδο» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024