Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ευρωπαϊκή κρίση και ο EFSF στο επίκεντρο της επίσκεψης της Κριστίν Λαγκάρντ στην Ιαπωνία

Η ευρωπαϊκή κρίση και ο EFSF στο επίκεντρο της επίσκεψης της Κριστίν Λαγκάρντ στην Ιαπωνία

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έφτασε την Παρασκευή στην Ιαπωνία για διήμερη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσει για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και την ενίσχυση του μηχανισμού ευρωστήριξης EFSF. Η Ιαπωνία είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον EFSF, καθώς έχει αγοράσει ομόλογα αξίας 3 δισ. ευρώ. Το Σάββατο, η κ. Λαγκάρντ θα πάει στη Χαβάη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έφτασε την Παρασκευή στην Ιαπωνία για διήμερη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και την ενίσχυση του μηχανισμού ευρωστήριξης EFSF. Το Σάββατο, θα πάει στη Χαβάη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC).
Έπειτα από τις επισκέψεις της στη Μόσχα και το Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή της στο Τόκιο ως επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, στον οποίο η Ιαπωνία ελιναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά τις ΗΠΑ.

Η κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί σήμερα με τον διοικητή της Τράπεζας της ΙαπωνίαςΜασαάκι Σιρακάουα και τον Ιάπωνα υπουργό Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών καιΤαχυδρομικής Μεταρρύθμισης Σοζαμπούρο Τζίμι.

Αύριο Σάββατο θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Τζουν Αζούμι, πριν αναχωρήσει για τη Χαβάη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού(APEC).

Κατά τις συνομιλίες της με τους Ιάπωνες αξιωματούχους, η κ. Λαγκάρντ θα αναφερθεί στα ευρωπαϊκά προβλήματα με την κρίση χρέους, η οποία έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, όπως φαίνεται από τη ραγδαία άνοδο των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων.

Στην Κίνα, είχε καλέσει τις ισχυρότερες οικονομίες να αντιδράσουν συντονισμένα απέναντι στην κρίση στην Ευρώπη και στην απειλή της ύφεσης, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο μιας γενικευμένης «αβεβαιότητας και οικονομικής αστάθειας».

Ο κ. Αζούμι δήλωσε σήμερα ότι περιμένει εξηγήσεις από την κ. Λαγκάρντ όσον αφορά τα σχέδια του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς, η Ιαπωνία έχει αγοράσει ομόλογα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αξίας σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην τελευταία έκδοση ομολόγων, ύψους 3 δισ. ευρώ, αγόρασε το 10% της έκδοσης, αντί για 20% όπως είχε κάνει σε προηγούμενες εκδόσεις.

Οι ιαπωνικές αρχές έχουν υπογραμμίσει ότι, πριν επενδύσουν περισσότερα χρήματα, περιμένουν από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024