Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τελευταία ελπίδα της χώρας χαρακτήρισε την επιλογή Λ.Παπαδήμου ο ΣΕΒ

Τελευταία ελπίδα της χώρας χαρακτήρισε την επιλογή Λ.Παπαδήμου ο ΣΕΒ

Τελευταία ελπίδα της χώρας χαρακτήρισε την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ.Δασκαλόπουλος, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία χαρακτηρίζει τις δηλώσεις και των άλλων εργοδοτικών φορέων. Αποστολή της νέας κυβέρνησης «είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι όλων –αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας, και την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής» τονίζει ο ΣΕΒ. Να αντιληφθεί την αναγκαιότητα στήριξης της πραγματικής οικονομίας καλεί επίσης τη νέα κυβέρνηση η αγορά.

Τελευταία ελπίδα της χώρας χαρακτήρισε την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία χαρακτηρίζει τις δηλώσεις και των άλλων εργοδοτικών φορέων.

Αποστολή της νέας κυβέρνησης «είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι όλων –αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας, και την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής» τονίζει ο ΣΕΒ. Να αντιληφθεί την αναγκαιότητα στήριξης της πραγματικής οικονομίας καλεί επίσης τη νέα κυβέρνηση η αγορά.

Όπως δήλωσε ο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι, στη σημερινή οριακή συγκυρία, η τελευταία ελπίδα της χώρας» .

»Αν οι Έλληνες πολίτες τη στηρίξουν και δεν αφήσουν τα μικροκομματικά και άλλα συμφέροντα να την υπονομεύσουν, μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τα ερείπια που αφήνει το καθεστώς της μεταπολίτευσης.»

»Αποστολή της είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι όλων –αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας, και την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής».

Για το τέλος μια περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας και την έναρξη μιας μεγάλης μάχης για τη σωτηρία της οικονομίας μιλά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Σήμερα τελείωσε μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας, μετά τη συμφωνία των κομμάτων για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης υπό την προεδρεία του Λουκά Παπαδήμου. Τώρα αρχίζει μια νέα μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Επίσης ανέφερε ότι «η νέα κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να συνδυάζουν μέτρα ανάπτυξης και δημοσιονομικής εξυγίανσης.»

» Ως πρώτα δείγματα γραφής, περιμένουμε να δούμε ένα νέο ενιαίο φορολογικό σύστημα, με μειώσεις συντελεστών και έναν αναπτυξιακό και νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό».

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά

«Μετά από πενθήμερη αναμονή σχετικά με την επιλογή του προσώπου του νέου πρωθυπουργού, φαίνεται ότι η χώρα αποκτά την προοπτική να ξανατεθεί σε λειτουργία ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος εμφάνισε έντονα συμπτώματα παράλυσης τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ.Κασιμάτης.

Όπως είπε, η επιμελητηριακή κοινότητα αναμένει από τη νέα κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν, να αντιληφθούν, όχι απλώς την κρισιμότητα της συγκυρίας, αλλά, την αναγκαιότητα της στήριξης της πραγματικής οικονομίας για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακάμψει οικονομικά και να ορθοποδήσει στο ιδιαίτερα προβληματικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Τα Επιμελητήρια, πρόσθεσε, «ως θεσμικοί σύμβουλοι της ελληνικής Πολιτείας, θα είναι και πάλι παρόντα, ώστε με τις προτάσεις τους να συνδράμουν την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσφορά της επιμελητηριακής κοινότητας θα τύχει μεγαλύτερης αποδοχής και εκτίμησης σε σχέση με την εμπειρία των δυο τελευταίων ετών.»

»Οι επιχειρηματίες-μέλη των Επιμελητηρίων γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν, ώστε η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία να μπορέσουν να επουλώσουν τις πληγές τους και ο ελληνικός λαός να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει για τη νέα κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν.»

»Τυχόν διάψευση αυτής της προσδοκίας μας δεν θα αποτελεί απλώς απογοήτευση για την επιμελητηριακή κοινότητα, θα είναι καταδικαστική εξέλιξη για την Ελλάδα. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο κυβερνητικό σχήμα, για το καλό όλων των Ελλήνων».

«Η νέα κυβέρνηση της χώρας μας μπορεί να είναι μεταβατική, αλλά, τουλάχιστον, είναι κυβέρνηση κύρους και όχι βιτρίνας. Μετά την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε» σχολίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

Ευχήθηκε σε όλα τα στελέχη της νέας κυβέρνησης καλή επιτυχία «και πολύ δύναμη στις διαπραγματεύσεις των όρων της δανειακής σύμβασης, που θα καθορίσουν την ζωή και το μέλλον όλων των Ελλήνων» και συμπλήρωσε ότι:

«ο μοναδικός όρος που θέτει η ελληνικός λαός προς τον νέο πρωθυπουργό είναι η σωτηρία της χώρας. Οι Έλληνες έμποροι πιστεύουμε ότι μπορεί να γλιτώσαμε τα χειρότερα, αλλά τα δύσκολα εξακολουθούν να είναι μπροστά μας».

Στήριξη της πραγματικής οικονομίας αναμένει από τη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος– ΓΣΕΒΕΕ Δ.Ασημακόπουλος.

Όπως σημείωσε: «Μετά την οικονομική κρίση, είχαμε την κοινωνική και τελευταία την πολιτική. Το μείγμα αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και την ίδια την παρουσία της χώρας στην ζώνη του ευρώ. Οι αβεβαιότητες που είχαν δημιουργηθεί είχαν παραλύσει κάθε οικονομική και θεσμική δραστηριότητα στην πραγματική οικονομία.»

» Ας ελπίσουμε ότι η νέα μεταβατική κυβέρνηση θα άρει, στο μέτρο του δυνατού, αυτή την αβεβαιότητα και με μία παραδοσιακή για την ελληνική οικονομία κινητικότητα, στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, να μπορέσει να δείξει στους Έλληνες ότι, είναι δυνατό να υπάρξει φως στην άκρη του υφεσιακού τούνελ που βρισκόμαστε».

Iδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη χώρα χαρακτηρίζει τον ορισμό κυβέρνησης συνεργασίας και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων – ΗΑΤΤΑ και πλέκει το εγκώμιο του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, κάνοντας λόγο για μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα υψηλού κύρους.

Στην ανακοίνωσή του ο HATTA τονίζει ότι αναμένει τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης με εξίσου άξια και ικανά μέλη, προκειμένου, όπως σημειώνει, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά της, να μπορέσει να επιληφθεί επειγόντως όλων των σοβαρών θεμάτων της χώρας μας, η επίλυση των οποίων δεν μπορεί να περιμένει περισσότερο.

Τέλος, οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη και άμεση μέριμνα και για τον ελληνικό τουρισμό, χαρακτηρίζοντάς τον έναν από τους σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024