Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε 48ωρη απεργία στις 18-19 Οκτωβρίου προχωρά η ΟΤΟΕ

Σε 48ωρη απεργία στις 18-19 Οκτωβρίου προχωρά η ΟΤΟΕ

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωρά η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας. Η ΟΤΟΕ αντιδρά στην απόπειρα της κυβέρνησης -όπως αναφέρει- να καταργήσει τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωρά η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στη κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων αποτελεί παράδοση άνευ όρων των Δημοκρατικών Θεσμών στην λαιμητόμο της Τρόικας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Συνάντηση για τη συγχώνευση

Συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους της Alpha και Eurobank Δ.Μαντζούνη και Ν.Νανόπουλο αντίστοιχα θα έχει την Τρίτη το προεδρείο της ΟΤΟΕ, με αντικείμενο τη συγχώνευση των τραπεζών.

Τη συνάντηση είχε ζητήσει η ΟΤΟΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς που υπάρχουν στις δύο τράπεζες και αφορούν όλες τις παραμέτρους του εγχειρήματος της συγχώνευσης (επιχειρηματική, οικονομική, κοινωνική, εργασιακή).

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, θα θέσει τις δικές της πάγιες απόψεις που αφορούν στην ανάγκη κατάρτισης ενός επιχειρηματικού και κοινωνικού σχεδιασμού, ο οποίος πρέπει να απαντά στην αναγκαιότητα του εγχειρήματος στις σημερινές συνθήκες, καθώς και στα οφέλη που είναι απαραίτητο να προκύψουν για τις τράπεζες, την οικονομία, την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Κυρίαρχη προϋπόθεση για τη στήριξη του εγχειρήματος από την ΟΤΟΕ και τους εργαζόμενους στις Τράπεζες (ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες παραμέτρους, που είναι απαραίτητες) αποτελεί η προστασία της απασχόλησης και η αξιοποίηση των εργαζομένων στα πλαίσια ενός κοινωνικού σχεδίου, που είναι απαραίτητο να υπάρξει μαζί με το επιχειρηματικό σχέδιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών, αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024