Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Αποφασίσαμε όλα τα δύσκολα και απαραίτητα μέτρα» λέει ο Βενιζέλος πριν το Εurogroup

«Αποφασίσαμε όλα τα δύσκολα και απαραίτητα μέτρα» λέει ο Βενιζέλος πριν το Εurogroup

«Η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος προσερχόμενος στο Eurogroup, και χαρακτήρισε τον νέο προϋπολογισμό για το 2012 «πολύ φιλόδοξο». Η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες, αλλά «δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι παρά την βαθιά ύφεση «έχουμε την δυνατότητα και την ικανότητα να προχωρήσουμε». Την ίδια στιγμή επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι ομόλογοί του.

«Η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της» δήλωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος προσερχόμενος στο Eurogroup, και χαρακτήρισε τον νέο προϋπολογισμό για το 2012 «πολύ φιλόδοξο» που στοχεύει σε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες, αλλά «δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης» είπε ακόμη ο υπουργός και τόνισε ότι παρά την βαθιά ύφεση «έχουμε την δυνατότητα και την ικανότητα να προχωρήσουμε».

Την ίδια στιγμή, πάντως, επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι ομόλογοί του.

«Ο νέος προϋπολογισμός, ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, είναι πολύ φιλόδοξος. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Βενιζέλος κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Eurogroup.

«Η διαδικασία της δημοσιονομικής και οικονομικής εξυγίανσης κατά τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ ισχυρή και πολύ γρήγορη, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε:

«Το 2009 το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 24 δισ. ευρώ. Φέτος, το πρωτογενές έλλειμμα είναι 2,3 δισ. ευρώ. Σε ένα χρόνο, το 2012, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα των 3,2 δισ. ευρώ»

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα είναι μια περήφανη χώρα. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να προχωρήσουμε, παρά τη βαθιά ύφεση, του 12% του ΑΕΠ μας κατά τα τελευταία τρία χρόνια» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024