Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ή καταβολή μειωμένου ειδικού τέλους για τα ακίνητα

Ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ή καταβολή μειωμένου ειδικού τέλους για τα ακίνητα

Άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με ειδικές ανάγκες που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ή καταβολή μειωμένου τέλους, πρέπει να στείλουν ως τις 2 Οκτωβρίου γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα στον αριθμό 54160, διαφορετικά, θα κληθούν να καταβάλουν κανονικά την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων. Εφόσον σταλεί μήνυμα έως τις 30 Νοεμβρίου και το αίτημα εξαίρεσης γίνει αποδεκτό, θα μπορούν στη συνέχεια να ζητήσουνι συμψηφισμό με τη δόση που θα έχουν ήδη καταβάλει. Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107 ευρώ.

Άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με ειδικές ανάγκες που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ή καταβολή μειωμένου τέλους, πρέπει να στείλουν ως τις 2 Οκτωβρίου γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα στον αριθμό 54160, διαφορετικά, θα κληθούν να καταβάλουν κανονικά την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων.

Εφόσον σταλεί μήνυμα έως τις 30 Νοεμβρίου και το αίτημα εξαίρεσης γίνει αποδεκτό, θα μπορούν στη συνέχεια να ζητήσουνι συμψηφισμό με τη δόση που θα έχουν ήδη καταβάλει.

Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107 ευρώ.

Σύμφωνα με την τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων που έχει ψηφιστεί, την ελάχιστη χρέωση 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο δικαιούνται πολύτεκνοι με περσινό οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες άνω του 80%, εφόσον η αναπηρία αφορά είτε τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ακινήτου είτε πρόσωπα που τον βαρύνουν φορολογικά.

Πλήρη απαλλαγή δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι και οι επιδοτούμενοι άνεργοι, εφόσον το οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ (προσαύξηση 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο).

Μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές δεν ισχύουν:

1) Αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου με βάση τα στοιχεία ακινήτων του έτους 2008 υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

2) Αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή ζώνης άνω των 3.000 ευρώ/τ.μ.

3) Για το πλέον των 120 τ.μ. εμβαδόν του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου, το οποίο προσαυξάνεται κατά 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο τέκνο και μέχρι τα 200 τετραγωνικά μέτρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024