Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία άφιξης της τρόικα στην Αθήνα

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία άφιξης της τρόικα στην Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι επικεφαλής της τρόικα δεν έχουν ορίσει ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. «Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής της τρόικα» στην Αθήνα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι επικεφαλής της τρόικα δεν έχουν ορίσει ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής της τρόικα» στην Αθήνα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν από το Βρότσλαβ της Πολωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ρεν σε ομιλία του στις 7 Σεπτεμβρίου είχε εκφράσει την ελπίδα η τρόικα να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα. Την Παρασκευή το Eurogroup αποφάσισε να αναβάλει για τις αρχές Οκτωβρίου την απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Στόχος είναι να ληφθεί μία απόφαση στις αρχές του μήνα εν όψει της αποδέσμευσης των χρημάτων «στα μέσα Οκτωβρίου» είχε διευκρινίσει ο Ρεν.

Τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικα προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία σχετικά με τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και την έγκριση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Το Σάββατο αποφασίστηκε επίσης η αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, το ταξίδι του πρωθυπουργού αναβλήθηκε «επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024