Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Διαψεύδει η Γερμανία τα περί ύπαρξης «σχεδίου Β» αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει

Σε διάψευση των σεναρίων για την ύπαρξη «σχεδίου β» αναφορικά με τη στήριξη του γερμανικού τραπεζικού συστήματος σε ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Γιοχάνες Μπλανκενχάιμ. Το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg που μιλούσε για ύπαρξη «σχεδίου Β» από την πλευρά της Γερμανίας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που μίλησε «για οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά».

Σε διάψευση των σεναρίων για την ύπαρξη «σχεδίου β» αναφορικά με τη στήριξη του γερμανικού τραπεζικού συστήματος σε ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Γιοχάνες Μπλανκενχάιμ.

Το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg που μιλούσε για ύπαρξη «σχεδίου Β» από την πλευρά της Γερμανίας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που μίλησε «για οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά».

Συγκεκριμένα ο κ. Μπλανκενχάιμ υποστήριξε ότι «η Γερμανία δεν εξετάζει την δημιουργία προγράμματος ενίσχυσης των εγχώριων τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει στην επίτευξη των στόχων που προβλέπονται από το πακέτο διάσωσης».

«Το θέμα ύπαρξης σχεδίου Β δεν είναι κάτι που εξετάζουμε τώρα» πρόσθεσε.

Επιπλέον σημείωσε ότι «επεξεργαζόμαστε τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και είμαστε βέβαιοι πως θα τις περάσουμε από το κοινοβούλιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024