Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρο μηδενικού αποτελέσματος η δημοσίευση των οφειλετών του Δημοσίου λέει το ΕΒΕΑ

Μέτρο μηδενικού αποτελέσματος η δημοσίευση των οφειλετών του Δημοσίου λέει το ΕΒΕΑ

Μέτρο εντυπωσιασμού και μηδενικού αποτελέσματος χαρακτήρισε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τη δημοσίευση στο διαδίκτυο των επωνυμιών των επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. «Η δημοσίευση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι οφειλές αυτές θα πληρωθούν», δήλωσε, προσθέτοντας πως στη μακριά λίστα των 6.000 οφειλετών υπάρχουν επιχειρήσεις που χρόνια έχουν σταματήσει την λειτουργιά τους, που είναι ανενεργές, που έχουν πτωχεύσει ή ακόμη που λόγω της κρίσης αδυνατούν να καταβάλουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Μέτρο εντυπωσιασμού και μηδενικού αποτελέσματος χαρακτήρισε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τη δημοσίευση στο διαδίκτυο των επωνυμιών των επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

«Η δημοσίευση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι οφειλές αυτές θα πληρωθούν», δήλωσε, προσθέτοντας πως στη μακριά λίστα των 6.000 οφειλετών υπάρχουν επιχειρήσεις που χρόνια έχουν σταματήσει την λειτουργιά τους, που είναι ανενεργές, που έχουν πτωχεύσει ή ακόμη που λόγω της κρίσης αδυνατούν να καταβάλουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

«Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ακριβώς αυτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, προεκλογικά, για να τεκμηριώσει το περιβόητο πλέον «λεφτά υπάρχουν», που βέβαια ουδέποτε επαληθεύτηκε.

» Είναι λοιπόν απορίας άξιον γιατί ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, επαναφέρει το μέτρο τώρα και αναλώνει άσκοπα τις δυνάμεις του σε δράσεις που αποδεδειγμένα δεν θα επιφέρουν αποτελέσματα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ.

Το Επιμελητήριο προτείνει να σταματήσει η «ανούσια» αυτή πρακτική και να θεσμοθετηθεί η ετήσια δημοσιοποίηση των εισοδημάτων όλων των φυσικών προσώπων, όπως άλλωστε γίνεται ήδη με την δημοσίευση των ισολογισμών των επιχειρήσεων.

«Και αν ο κ. Βενιζέλος επιμείνει στη θέση του ότι η δημοσίευση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών θα επιφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα, τότε ας αρχίσει τη δράση του από τον μεγαλύτερο των μεγαλύτερων, τον ΟΣΕ Αναμένουμε να δούμε τι θα πράξει», τόνισε ο κ. Μιχαλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024