Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μπλόκο» της Ουάσινγκτον στη συγχώνευση των τηλεπικοινωνιακών AT&T και T-Mobile

«Μπλόκο» της Ουάσινγκτον στη συγχώνευση των τηλεπικοινωνιακών AT&T και T-Mobile

Προσφυγή κατά της επικείμενης εξαγοράς της T-Mobile από την AT&T υπέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η συγχώνευση των δύο τηλεπικοινωνιακών παραβαίνει τις αντιμονοπωλιακές διατάξεις και θα οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του ανταγωνισμού στην αγορά. Στην προσφυγή του, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να διαταχθεί η απαγόρευση της εφαρμογής των όρων για συνένωση των δύο εταιρειών -συμφωνία αξίας 39 δισ. δολαρίων- ενώ η AT&T αναφέρει πως θα καταρρίψει στο δικαστήριο τα όσα υποστηρίζονται στην προσφυγή.

Προσφυγή κατά της επικείμενης εξαγοράς της T-Mobile από την AT&T υπέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η συγχώνευση των δύο τηλεπικοινωνιακών παραβαίνει τις αντιμονοπωλιακές διατάξεις και θα οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του ανταγωνισμού στην αγορά.

Στην προσφυγή του, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να διαταχθεί η απαγόρευση της εφαρμογής των όρων για συνένωση των δύο εταιρειών, υποστηρίζοντας πως θα αυξηθούν τις τιμές για τους καταναλωτές, θα περιοριστούν οι επιλογές τους και θα χαμηλώσει, κατ’ επέκταση, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η AT&T θεωρείται το «νούμερο 2» στην αμερικανική αγορά και η T-Mobile, έδρας Ντάλλας και ιδιοκτησίας της γερμανικής Deutsche Telekom, είναι η τέταρτη από πλευράς μεριδίου αγοράς.

Ο αμερικανικός κολοσσός ανέφερε πως θα καταρρίψει στο δικαστήριο τα όσα αναφέρονται στην προσφυγή, ενώ σχεδιάζει να ζητήσει οι δικαστικές ακροάσεις να ξεκινήσουν εσπευσμένα ώστε «να διαπιστωθεί το εύρος των πλεονεκτημάτων αυτής της συγχώνευσης. Η T-Mobile από την πλευρά της δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αρμόδια κυβερνητική Επιτροπή για τις Ομοσπονδιακές Επικοινωνίες, η επιχειρούμενη συνένωση «εγείρει σοβαρές ανησυχίες», όπως ανέφερε την Τετάρτη ο πρόεδρος της επιτροπής Τζούλιους Τζιναχόφσκι.

«Έστω κι αν η διαδικασία μας δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία εγείρονται σοβαρές ανησυχίες» για τις δυνατότητες επιλογής των πελατών και τους όρους ανταγωνισμού εν γένει, τόνισε ο Τζιναχόφσκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024