Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επενδύσεις 4 δισ. δολ. στην Κίνα σε ορίζοντα τριετίας ανακοίνωσε η Coca Cola

Επενδύσεις 4 δισ. δολ. στην Κίνα σε ορίζοντα τριετίας ανακοίνωσε η Coca Cola

Η αμερικανική εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών Coca Cola ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επενδύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα τα επόμενα τρία χρόνια. Στο διάστημα 2009-2010 η εταιρεία άνοιξε πέντε εργοστάσια στην Κίνα και ακόμη ένα εφέτος, ενώ υπό κατασκευή είναι δύο ακόμα. «Είναι η τρίτη μας αγορά, η οποία σημειώνει διψήφια ανάπτυξη», εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola.

Η αμερικανική εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών Coca Cola ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επενδύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα τα επόμενα τρία χρόνια.

Στο διάστημα 2009-2010 η εταιρεία άνοιξε πέντε εργοστάσια στην Κίνα και ακόμη ένα εφέτος, ενώ υπό κατασκευή είναι δύο ακόμα, όπως επεσήμανε η Coca Cola σε ανακοίνωσή της.

Πλέον η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 40 εργοστάσια στην Κίνα και απασχολεί περισσότερους από 48.000 ανθρώπους στη χώρα.

«Είναι η τρίτη μας αγορά, η οποία σημειώνει διψήφια ανάπτυξη», εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola Μουχτάρ Κεντ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Οι επενδύσεις που ανακοινώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων εργοστασίων συσκευασίας, για την επέκταση ήδη υπαρχόντων, καθώς και τη βελτίωση της προώθησης και της διανομής των προϊόντων της εταιρείας στην Κίνα.

Πέρυσι η αντίπαλος της Coca Cola, η PepsiCo, είχε ανακοινώσει ότι επιθυμούσε να επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στο 1 δισεκατομμύριο που έχει δοθεί για επενδύσεις στη χώρα από το 2008.

Η Coca Cola, που πραγματοποιεί στην Κίνα το 7% των πωλήσεών της, έχει ήδη επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα από το 2009, ενώ τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες οι συνολικές της επενδύσεις στην Κίνα δεν είχαν ξεπεράσει τo 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024