Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013 θα διατηρήσει η Fed τα χαμηλά επιτόκια

Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013 θα διατηρήσει η Fed τα χαμηλά επιτόκια

Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πως θα κρατήσει το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013, ώστε να αντιμετωπίσει την αδύναμη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ. Η Fed ανέφερε επίσης πως εξετάζει ένα εύρος πιθανών κινήσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την αμερικανική οικονομία: Οικονομικοί αναλυτές διαβάζουν σε αυτή τη φράση απόπειρα της Τράπεζας να προετοιμάσει τις αγορές για ένα νέο γύρο κινήσεων στήριξης.

Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πως θα κρατήσει το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013, ώστε να αντιμετωπίσει την αδύναμη ορμή της ανάκαμψης στην οικονομία των ΗΠΑ.

Η Fed αναφέρει επίσης πως η ανάπτυξη μέχρι στιγμής είναι «σημαντικά πιο αργή» από ό,τι εκτιμούσε, λέγοντας επίσης πως αναμένει «κάπως πιο αργους ρυθμούς ανάκαμψης στα ερχόμενα τρίμηνα», προσθέτοντας πως οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία έχουν αυξηθεί.

Ενδεικτικό είναι ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Fed δίνει σαφή χρονικό ορίζοντα για τη νομισματική της πολιτική -μέχρι τώρα, η απόφαση για επέκταση των έκτακτων μέτρων συνοδευόταν από την δέσμευση πως τα επιτόκια θα έμεναν χαμηλά «για όσο χρειαστεί».

Η απόφαση για σαφή αναφορά μέχρι τα μέσα του 2013 -έναντι πιο αόριστης διατύπωσης- ελήφθη με τη διαφωνία τριών μελών του ΔΣ. Υπενθυμίζεται πως το βασικό επιτόκιο κυμαίνεται μεταξύ μηδέν και 0,25% από το ξέσπασμα της κρίσης του 2008.

Η Fed ανέφερε επίσης πως εξετάζει ένα εύρος πιθανών κινήσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την αμερικανική οικονομία: Οικονομικοί αναλυτές διαβάζουν σε αυτή τη φράση απόπειρα της Τράπεζας να προετοιμάσει τις αγορές για ένα νέο γύρο κινήσεων στήριξης.

Οι αγορές είχαν στρέψει το βλέμμα τους στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας την Τρίτη, μετά την κατρακύλα της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η Γουόλ Στριτ γύρισε στο κόκκινο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις ανακοινώσεις. H ανακοίνωση της Fed οδήγησε τους επενδυτές στον χρυσό, ενισχύοντας το ράλι της τιμής του, αλλά αναζωογόνησε επίσης τα αμερικανικά ομόλογα που -παρά την υποβάθμιση των ΗΠΑ- συνεχίζουν να θεωρούνται «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024