Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κατέλαβαν οι εργαζόμενοι

Τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κατέλαβαν οι εργαζόμενοι

Σε κατάληψη των γραφείων της κεντρικής διοίκησης των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, στην οδό Ηλιουπόλεως 1 στον Υμηττό, έχουν προχωρήσει από χθες (Τετάρτη) οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Ως λόγο επικαλούνται τη μη απάντηση της διοίκησης της εταιρείας στο ερώτημα που υπέβαλαν προ τριμήνου εάν θα συνεχίσει ή όχι να τους χορηγείται-πέραν από τις λοιπές νόμιμες αποζημιώσεις- και η επιπλέον αποζημίωση συνταξιοδότησης μέσω ασφαλιστικής εταιρείας.

Σε κατάληψη των γραφείων της κεντρικής διοίκησης των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, στην οδό Ηλιουπόλεως 1 στον Υμηττό, έχουν προχωρήσει από χθες (Τετάρτη) οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Ως λόγο επικαλούνται τη μη απάντηση της διοίκησης της εταιρείας στο ερώτημα που υπέβαλαν προ τριμήνου εάν θα συνεχίσει ή όχι να τους χορηγείται-πέραν από τις λοιπές νόμιμες αποζημιώσεις- και η επιπλέον αποζημίωση συνταξιοδότησης μέσω ασφαλιστικής εταιρείας.

Από την πλευρά της η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων γνωστοποίησε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι το θέμα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο και επεξεργάζεται νομικά το θέμα μαζί με το νέο μισθολόγιο της εταιρείας.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενες στο θέμα, σχολίαζαν ότι παρόμοια προγράμματα ασφάλισης για καταβολή εφάπαξ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχουν υπογράψει και άλλες αμυντικές βιομηχανίες, ωστόσο το ύψος της δαπάνης δεν ανέρχεται στα ιλιγγιώδη επίπεδα του συγκεκριμένου ασφαλιστηρίου με τα ΕΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη χρήση του 2010 το ύψος της επιπρόσθετης ασφάλισης ανέρχεται σε 34 εκατομμύρια ευρώ ενώ το συνολικό τίμημα φθάνει στα 95 εκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει το τίμημα και το θέμα εξετάζεται νομικά.

Παράλληλα εκτιμούσαν ότι το συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων αποτελεί και ένα μοχλό πίεσης προς τον ενδεχόμενο αγοραστή δεδομένου ότι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση της εταιρείας σημειώνει τα συσσωρευμένα χρέη των ΕΑΣ που ανέρχονται σε 1,2 δις ευρώ, και το γεγονός ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι δύσκολο πλέον να συνεχίσει να εγγυάται νέους δανεισμούς από τις τράπεζες για κάλυψη νέων ζημιών.

Η διοίκηση της εταιρείας καλεί τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τη ζημιά που προκαλείται στα ΕΑΣ από τη συνεχιζόμενη κατάληψη και να επιστρέψουν στην εργασία τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα ενημερωθούν σχετικά μόλις έχει απάντηση στο αίτημα τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024