Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φθινόπωρο το νέο πλαίσιο για τη χρήση πετρελαιοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Το φθινόπωρο το νέο πλαίσιο για τη χρήση πετρελαιοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Την παρουσίαση νέου πλαισίου για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις και για τη διαχείριση των απορριμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, ενώ χαρακτηρίζει ιστορικές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.

Την παρουσίαση νέου πλαισίου για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, o υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις και για τη διαχείριση των απορριμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

«Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν εξαντλείται στην περίπτωση της Κερατέας. Μετά από συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την αιρετή περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ανακοινώσουμε σύντομα αποφάσεις για την ταχεία υλοποίηση των έργων με τον πιο πρόσφορο, οικονομικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων, δοκιμασμένων και σε άλλες χώρες τεχνολογιών.

Σε αυτό το πλαίσιο μπάινει και το ζήτημα της Κερατέας, για το οποίο εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις.»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει ιστορικές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.

«Αυτό που μένει είναι να μειώσουμε τα ελλείμματα, να γίνουν οι αλλαγές που ζήτησαν και ζητούν οι πολίτες, να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά στο αναπτυξιακό σκέλος του προγράμματός μας, να δούμε όλοι γρήγορα το εισόδημα της χώρα να αυξάνεται και να αποκαθίστανται οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν, αλλά και τα εισοδήματα που χάθηκαν» τονίζει.

Παράλληλα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την για έλλειψη σοβαρότητας και αισθήματος ευθύνης και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για λαϊκισμούς και ανταρτοπόλεμο στην πλάτη της χώρας».

Σε ερώτηση σχετικά με την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ, ο υπουργός απάντησε ότι το 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, είτε με προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή είτε με πώληση μεριδίων σε θυγατρικές.

Όσον αφορά στο θέμα των αυθαιρέτων, εξηγεί ότι η ρύθμιση περιλαμβάνει την αλλαγή του πλαισίου για τις κατεδαφίσεις, ώστε το μέτρο να καταστεί αποτελεσματικό.

Τέλος, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών: «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ένας εξαιρετικά ικανός πολιτικός, που θα συνεχίσει με επιτυχία την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 20 μήνες. Η στήριξη που απολαμβάνει δείχνει την ορθότητα της επιλογής του από τον πρωθυπουργό.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024