Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστηρά χρονοδιαγράμματα θέτει το ΔΝΤ και εγκρίνει την Παρασκευή την 5η δόση

Αυστηρά χρονοδιαγράμματα θέτει το ΔΝΤ και εγκρίνει την Παρασκευή την 5η δόση

Αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων ζητά η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την Παρασκευή, υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ. Κατά τη συνεδρίαση θα εγκριθεί η εκταμίευση της συμμετοχής του ΔΝΤ στην 5η δόση, από τη στιγμή που η Ευρωζώνη συμφώνησε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, με το νέο πακέτο βοήθειας.

Αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων ζητά η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την Παρασκευή, υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η έκθεση αναγνωρίζει πως το πρόγραμμα έχει δώσει αποτελέσματα, σημειώνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να βελτιωθεί η φορολογική διαχείριση και να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Στην έκθεση τονίζεται επίσης ως αναγκαία η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών και υποστηρίζεται πως θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την ΕΚΤ.

Η έκθεση τονίζει ότι μόνο με την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος και να μειωθεί σημαντικά έως το τέλος του 2020.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι από τη στιγμή που η Ευρωζώνη συμφώνησε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, το ΔΝΤ καλύπτεται με τη δήλωση αυτή και η εκταμίευση της συμμετοχής του στην 5η δόση πρέπει να θεωρείται γεγονός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024