Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πλήρως ενήμερη η Βουλή για τα μέτρα του επικαιροποιημένου Μνημονίου, λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Τη διαβεβαίωση ότι το επικαιροποιημένο Μνημόνιο δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο που μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στην Βουλή παρέσχε σήμερα Δευτέρα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και σχόλια περί «χιονοστιβάδας» νέων μέτρων και μάλιστα εν αγνοία της Βουλής.

Τη διαβεβαίωση ότι το επικαιροποιημένο Μνημόνιο δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο, που μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στην Βουλή, παρέσχε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και σχόλια περί «χιονοστιβάδας» νέων μέτρων και μάλιστα εν αγνοία της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι να επικρατεί κλίμα ασφάλειας ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε και ως εκ τούτου η συνεχής ανακύκλωση γνωστών πληροφοριών, που κάθε ημέρα εμφανίζονται ως νέες, δημιουργεί αίσθηση αβεβαιότητος που καθηλώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

«Στο Μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου. Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες έχουν ως μόνο στόχο την ανόρθωση της οικονομίας, την ανάσχεση της ύφεσης και την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, κυρίως των ανέργων και των πιο αδύναμων εισοδηματικά στρωμάτων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Με την παραπάνω ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών απαντά σε δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η έκθεση που υπεγράφη το Σάββατο μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της τρόικας, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα χωρίς να έχει ενημερωθεί η Βουλή επί των επιμέρους διατάξεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024