Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευμενή μεταχείριση για όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια τώρα ανήγγειλε ο Π.Οικονόμου

Ευμενή μεταχείριση για όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια τώρα ανήγγειλε ο Π.Οικονόμου

Όσοι επαναπατρίσουν τώρα κεφάλαια από το εξωτερικό, θα έχουν ευμενέστερη μεταχείριση από εκείνους που θα κρατήσουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, οι οποίοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και φορολογικά αδικήματα, δήλωσε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Όσοι επαναπατρίσουν τώρα κεφάλαια από το εξωτερικό, θα έχουν ευμενέστερη μεταχείριση από εκείνους που θα κρατήσουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, οι οποίοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και φορολογικά αδικήματα, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

«Δεν δίνουμε απλά μια μάχη. Είμαστε πάνω στη μάχη αλλά μας λείπουν σημαντικά εφόδια και θα πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, γιατί αν εγκαταλείψουμε τη μάχη θα καταστραφούμε. Γι’ αυτό και θα υπάρξουν πολλές πρωτοβουλίες τις επόμενες εβδομάδες. Θα συνεκτιμήσουμε την υπεύθυνη στάση όσων έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω στη πατρίδα, με όσους έχουν σκεφτεί αντιπατριωτικά και αντεθνικά. Αυτοί που θα επιδείξουν εθνική συνείδηση δεν θα
έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτούς που έχουν παίξει στη χρεοκοπία της χώρας για να κερδίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα πετύχει, ενώ έδωσε έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ανέφερε μάλιστα ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα ονομάτων με βεβαιωμένες τέτοιες πράξεις, όχι όμως, όπως είπε, με το σκεπτικό της ποινής και της είδησης στα βραδινά δελτία ειδήσεων, αλλά σε
μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα.

«Δεν συζητάμε σήμερα τη στενή οικονομική πολιτική και το Μεσοπρόθεσμο. Συζητάμε για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ενώ σχολιάζοντας όσους προτείνουν εκλογές υποστήριξε ότι «αυτό σημαίνει ακύρωση του χρονοδιαγράμματος της πέμπτης δόσης και ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος»

Τέλος, ο κ. Οικονόμου απέρριψε τους ισχυρισμούς όσων τον επικρίνουν ότι άλλαξε απόψεις και θέσεις, επικαλούμενος και τις δημόσιες δηλώσεις του στις 16 Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024