Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα-«φωτιά» 28 δισ. ευρώ φέρνει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο

Μέτρα-«φωτιά» 28 δισ. ευρώ φέρνει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο

Νέους φόρους 3,2 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2011 το Μεσοπρόθεσμο, ενώ η συνολική δημοσιονομική προσπάθεια για το διάστημα 2011-2015 ανέρχεται σε 28,3 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται «φόρος αλληλεγγύης» από 1%-4% σε όλα τα εισοδήματα, ειδικό τέλος για τα ακίνητα, αύξηση 10% των τελών κυκλοφορίας, νέα τεκμήρια για τους επιτηδευματίες, αλλά και έκτακτη εισφορά σε πισινές, σκάφη και μεγάλα ακίνητα.

Νέους φόρους 3,2 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2011 το Μεσοπρόθεσμο, ενώ η συνολική δημοσιονομική προσπάθεια για το διάστημα 2011-2015 ανέρχεται σε 28,3 δισ. ευρώ.

  • Εισοδηματική εισφορά 1%-3% ή και 4% κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Το ύψος του εισοδήματος πέραν του οποίου θα επιβληθεί εξετάζεται να είναι 8.000 ευρώ ή 12.000 ευρώ, χωρίς μέχρι το τέλος να αποκλείονται και τα 6.000 ευρώ. Διερευνάται να παρακρατείται κάθε μήνα μαζί με τον παρακρατούμενο φόρο εισοδήματος.
  • Ειδικό τέλος στα ακίνητα (0,1%- 0,2% στην προσωπική αντικειμενική αξία), το οποίο θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών των ΔΕΚΟ. Το ύψος του ειδικού τέλους θα εξαρτηθεί από το ύψος της μείωσης του αφορολόγητου στον φόρο ακίνητης περιουσίας.
  • Αναστέλλεται για το τρέχον έτος η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και επεκτείνεται η απαλλαγή για το «πόθεν έσχες» πέραν της πρώτης κατοικίας για τα επόμενα 2 χρόνια. Δεν αλλάζει το αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία.
  • Αυξάνονται τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης και καθιερώνονται νέα ειδικά τεκμήρια για τους επιτηδευματίες, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στον χώρο αυτόν.
  • Θα εξετασθεί η φορολόγηση στα αναψυκτικά, σε συνάρτηση από 1ης Σεπτεμβρίου του τομέα της εστίασης από τον συντελεστή 13% ΦΠΑ στον συντελεστή 23%.
  • Επιβάλλεται τέλος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
  • Επιβάλλεται εισφορά 3% υπέρ ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους, επιβάλλεται για πρώτη φορά και στους ελεύθερους επαγγελματίες και θα υπάρξει μικρή αύξηση για τον ιδιωτικό τομέα. Η τελευταία, θα επιμερίζεται μεταξύ υπαλλήλου και επιχείρησης.
  • Έκτακτη εισφορά στις πισίνες, στα μεγάλα σκάφη αναψυχής και στα μεγάλα ακίνητα.
  • Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας της τάξης του 10%.
  • Φορολογικός έλεγχος για τα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό και δεν επιστρέψουν με το υπό κατάρτιση νέο σχέδιο για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
  • Για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι ή ακόμη και η αναστολή του μέτρου για να μην υπάρξουν απώλειες στα χαμηλά εισοδήματα.
  • Δεδομένη είναι η επιβολή ΕΦΚ στο φυσικό αέριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024