Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενική 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου από τη ΓΣΕΕ - Συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου

Γενική 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου από τη ΓΣΕΕ – Συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου

Γενική 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου δρομολογεί η ΓΣΕΕ «ανοίγοντας πυρ» κατά των νέων μέτρων λιτότητας και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Θα προηγηθεί στις 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ. Επίσης η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Για «άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου» έκανε λόγο ο Γ.Παναγόπουλος και κάλεσε «σε λαϊκό ξεσηκωμό».

Γενική 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου δρομολογεί η ΓΣΕΕ «ανοίγοντας πυρ» κατά των νέων μέτρων λιτότητας και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Θα προηγηθεί στις 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Επίσης η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για την Τρίτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων.

Επιπλέον, αύριο (Πέμπτη), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Για «άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, και κάλεσε «σε λαϊκό ξεσηκωμό».

«Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και κατέληξε:

«Πρώτη απάντησή μας, το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια το Σάββατο 4 του μήνα. Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί απεργία απ’ όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και στις 15 του ίδιου μήνα προτείνουμε και θα ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, λαϊκό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική».

«Θέλουμε να αποκρούσουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης», είπε στο Reuters ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Οι αποφάσεις για τις απεργίες λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με θέμα το συντονισμό της δράσης των Ομοσπονδιών για την από κοινού αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024