Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει στη συναίνεση ο Ρεν, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος εξαντλείται

Επιμένει στη συναίνεση ο Ρεν, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος εξαντλείται

Την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια για επίτευξη της «καθοριστικής σημασίας» συναίνεσης μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, προειδοποιώντας ότι «ο χρόνος εξαντλείται». Εκφράζοντας τη «λύπη της Κομισιόν» για την έκβαση του συμβουλίου, κάλεσε τα κόμματα να «υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος».

Τη «λύπη της Κομισιόν» για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα για με την οικονομική προσαρμογή ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, καλώντας σε συνέχιση της προσπάθειας για την «καθοριστικής σημασίας» συναίνεση.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία, ο χρόνος εξαντλείται».

Σύμφωνα με τον Φιλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος».

Το εύρος της πρόκλησης «αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών» κατέληξε ο Όλι Ρεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024