Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περικοπές δαπανών και αποκρατικοποιήσεις οι προϋποθέσεις για την επιμήκυνση, λέει ο Όλι Ρεν

Περικοπές δαπανών και αποκρατικοποιήσεις οι προϋποθέσεις για την επιμήκυνση, λέει ο Όλι Ρεν

Η δυνατότητα επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να εξετασθεί μέχρι η Ελλάδα να προχωρήσει σε επιπρόσθετες περικοπές δαπανών και ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ, είπε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Κωστούλας Γεώργιος

Η δυνατότητα επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους με την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με νέους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας (reprofiling ή αναδιάταξη) δεν πρόκειται να εξετασθεί μέχρι η Ελλάδα να προχωρήσει σε επιπρόσθετες περικοπές δαπανών και ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ, είπε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, στο Brussels Economic Forum, είπε μεταξύ άλλων ότι η παρέμβαση της ΕΕ τον Μάιο του 2010 απέτρεψε την ελληνική πτώχευση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει σημαντικά τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων πριν ληφθούν και νέα βήματα. Περιμένω συγκεκριμένες αποφάσεις από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες», τόνισε.

Ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ είπε ακόμα ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες κινούνται με δύο ταχύτητες, καθώς ορισμένες ανακάμπτουν δυναμικά, ενώ άλλες προσπαθούν να ξεπεράσουν την υφεση ή την στασιμότητα.

Η επιστροφή των πλέον ευάλωτων οικονομιών σε θετικό πρόσημο συνδέεται και με την επίλυση της κρίσης χρέους, σημείωσε.

Η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στην εφαρμογή των αναγκαίων επώδυνων προσαρμογών, δήλωσε, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο κ. Μπαρόζο επέμεινε στην ανάγκη πιστής εφαρμογής των όσων έχουν συμφωνηθεί και τα οποία περιλαμβάνονται στα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και είπε ότι νέες προτάσεις που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση δεν βοηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024